Στον εισαγγελέα Εφετών ο Α. Πάτσης – Άρση τραπεζικού & φορολογικού απορρήτου

Την παραπομπή του Ανδρέα Πάτση στον εισαγγελέα Εφετών αποφάσισε ομοφώνως η επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής. Η υπόθεση θα σταλεί και στον εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος.

Ομόφωνα η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής ενέκρινε την εισήγηση του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο φάκελος Πάτση να παραπεμφθεί στην Εισαγγελέα Εφετών, στον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος και στο Ελεγκτικό Συνέδριο, καθώς το Πόθεν Έσχες του ανεξάρτητου βουλευτή δεν είναι σύννομο και απαιτείται περαιτέρω έλεγχος.

Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Λάμπρος Παναγιώτου, «παράνομος ή αδικαιολόγητος πλουτισμός, πισίνες, τετραγωνικά αδήλωτα, εξωχώριες εταιρείες φαίνεται να είναι τα νέα στοιχεία οπότε η επιτροπή Πόθεν Έσχες αποφάσισε ομοφώνως την παραπομπή του Ανδρέα Πάτση τόσο στον εισαγγελέα Εφετών όσο και στον εισαγγελέα του οικονομικού εγκλήματος για να δει αν υπάρχει ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Ακόμη ζητήθηκε η άρση του χρηματιστηριακού, τραπεζικού και φορολογικού απορρήτου ενώ η υπόθεση θα παραπεμφθεί και στο ελεγκτικό συνέδριο για να δουν τα “πάρε – δώσε” με το Δημόσιο κι αν όλα ήταν νόμιμα».

Να υπάρχει στο εξής προθεσμία στην επανακατάθεση στοιχείων πόθεν έσχες για τους βουλευτές πρότεινε ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, με αφορμή το θέμα του Ανδρέα Πάτση. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ Τασούλας, ο Ανδρέας Πάτσης έστελνε «με το τσιγκέλι» τα στοιχεία στο Πόθεν Έσχες του.

Πάντως ο πρόεδρος της επιτροπής Πόθεν Έσχες, Αθανάσιος Μπούρας, υποστήριξε ότι οι έλεγχοι που κάνει η επιτροπή είναι διαρκείς και ότι επί ενάμιση χρόνο καλούσαν τον κ. Πάτση να καταθέσει νέα στοιχεία στην ελλιπέστατη, αρχική δήλωση Πόθεν Έσχες που είχε υποβάλει.

Πηγές: Πρώτο Πρόγραμμα, ΕΡΤ1, ΕΡΤNEWS

Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις