Ισχυρός σεισμός στον Κορινθιακό – Αισθητός και στην Αθήνα (vid)

Ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα αισθητός έγινε στην Αττική και σε άλλες περιοχές γύρω από τον Κορινθιακό Κόλπο

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα και έγινε ιδιαιτέρως αισθητή στην Αθήνα.

Το επίκεντρο σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου εντοπίζεται στον Κορινθιακό κοντά στο χωριό Άσπρα Σπίτια και ο σεισμός ήταν μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα αισθητός έγινε στην Αττική και σε άλλες περιοχές γύρω από τον Κορινθιακό Κόλπο.

Το εστιακό βάθος -σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτοήταν στα 12,7 χιλιόμετρα, ενώ η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή και στην Αττική.

Μάλιστα, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο τονίζει πως οι μετασεισμοί που έχουν σημειωθεί στην περιοχή είναι αρκετά ασθενείς, με αποτέλεσμα να μην καταγράφονται από το αυτοματοποιημένο σύστημα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί στις περιοχές που έγινε αισθητή η δόνηση, ενώ και ο δήμαρχος Δελφών Παναγιώτης Ταγκαλής ανέφερε πως από τη δόνηση με επίκεντρο τα παράλια της Δεσφίνας δεν έχουν σημειωθεί προβλήματα.

Στο μικρό βάθος που υπολογίζεται σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο στα 5 χιλιόμετρα εστίασε την προσοχή του, μιλώντας στο in, ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμιος Λέκκας.

Για τη σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στον Κορινθιακό μίλησε στο in ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι η περιοχή του Κορινθιακού θέλει ιδιαίτερη προσοχή.

«Ήταν ένας σεισμός που έγινε έντονα αισθητός σε αρκετές περιοχές, ακόμα και στην Αττική» σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος, τονίζοντας ότι οι σεισμολόγοι θα πρέπει λάβουν όλα τα στοιχεία για να μελετήσουν το φαινόμενο.

Παράλληλα, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι δεν μπορούν να γνωρίζουν αν η δόνηση αυτή ήταν ο κύριος σεισμός ή αν θα ακολουθήσουν και άλλες ισχυρότερες στην περιοχή.

Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις