Με… 25 εκατ. δολάρια, μπορείτε να έχετε έναν Τυραννόσαυρο Ρεξ στο σπίτι σας!

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

Η ύπαρξη των δεινοσαύρων και η κυριαρχία τους στη Γη θα μπορούσε κάλλιστα να αμφισβητηθεί, αν τα απομεινάρια τους που έρχονται κατά καιρούς στο φως δεν αποδείκνυαν το αντίθετο. Ο σκελετός του Σεν, ενός T-Rex 13 μέτρων, που πρόκειται να βγει σε δημοπρασία στο Χονγκ Κονγκ από τον οίκο Christie’s, είναι μια τέτοια τρανταχτή απόδειξη. 

Ο Σεν αποκαλύφθηκε στον σχηματισμό Hell Creek, στην κομητεία McCone της Μοντάνα το 2020 και λέγεται ότι έζησε κατά την Κρητιδική Περίοδο, περίπου 66 με 68 εκατομμύρια χρόνια πριν.

Έκτοτε έχει διατηρηθεί και επανασυναρμολογηθεί σε μια ακριβή στάση, χαρακτηριστική της περιβόητης αγριότητας ενός T-Rex. Η επερχόμενη δημοπρασία σηματοδοτεί επίσης την πρώτη φορά που ένας σκελετός T-Rex προσφέρεται ποτέ σε δημοπρασία στην Ασία.

Σχολιάζοντας, ο δρ John R. Nudds που ερεύνησε τα εν λόγω λείψανα στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, ανέφερε: «Οι Τ-rex είναι απίστευτα σπάνιοι. Μόνο ένας στους 80 εκατομμύρια δεινόσαυρους T-Rex διατηρήθηκε ως απολίθωμα, ενώ μόνο δύο έχουν πουληθεί ποτέ σε δημοπρασία. Ο T-Rex είναι ο μεγαλύτερος από όλους τους δεινόσαυρους και ο Σεν είναι ένας από τους καλύτερους».

Παρατηρώντας περαιτέρω, ο Francis Belin, πρόεδρος της Christie's Asia Pacific, πρόσθεσε: «Είναι τιμή να μου εμπιστεύονται την πρώτη δημοπρασία στην Ασία ενός σκελετού T-Rex, μια καινοτόμα στιγμή για την αγορά της περιοχής. Πρόκειται για ένα δείγμα παγκόσμιας κλάσης για μουσεία και ιδρύματα και η δημοπρασία του στο Χονγκ Κονγκ τον Νοέμβριο προσφέρει μια άνευ προηγουμένου ευκαιρία στους συλλέκτες να κατέχουν ένα εξαιρετικό κομμάτι της παγκόσμιας φυσικής ιστορίας μας».

Με διαστάσεις 13 πόδια μήκος, 5 μέτρα ύψος και 2 μέτρα πλάτος και βάρος 1.400 κιλά, ο σκελετός του Σεν θα εγκατασταθεί στο Victoria Theatre & Concert Hall στη Σιγκαπούρη μεταξύ 28 και 30 Οκτωβρίου πριν δημοπρατηθεί στο Χονγκ Κονγκ στις 30 Νοεμβρίου για περίπου 25 εκατ. δολάρια.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Σεν και τη δημοπρασία του μπορείτε να βρείτε στην αντίστοιχη ιστοσελίδα του οίκου Christie’s.

Πηγή insider.gr
Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις