Έρευνα αγοράς των καταναλωτών για το πετρέλαιο θέρμανσης – Πάνω από το 1,40 € η τιμή εκκίνησης

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

Τα τηλέφωνα στα πρατήρια καυσίμων άρχισαν να χτυπούν με τους καταναλωτές να κάνουν έρευνα για το πού θα κυμανθούν οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης ενώ ελάχιστες είναι οι προπαραγγελίες.

Οι τιμές του πετρελαίου προβλέπονται τσουχτερές λένε οι πρατηριούχοι μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ για μείωση της ημερήσιας παραγωγής.

Το πετρέλαιο κίνησης θα παρασύρει και το θέρμανσης, το οποίο θα ξεπεράσει το 1 ευρώ και 40 λεπτά όταν θα ξεκινήσει η διάθεση εκτιμούν οι επαγγελματίες.

Πάντως λόγω των οικονομικών συνθηκών, καταναλωτές σκέφτονται να στραφούν και πάλι στο πετρέλαιο το οποίο όπως υποστηρίζουν είναι φθηνότερο σε σχέση με τις υπόλοιπες μορφές θέρμανσης.

Το επίδομα που θα λάβουν φέτος οι δικαιούχοι θα είναι αυξημένο σε σχέση με την περσινή σεζόν, ενώ οι αγοραστές θα το προμηθευτούν φθηνότερα κατά 25 λεπτά το λίτρο λόγω της κρατικής επιδότησης. Επιπλέον, νέοι δικαιούχοι του επιδόματος και όσοι έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν στο πετρέλαιο θα λάβουν διπλάσια επιδότηση.

Η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης ξεκινά το Σάββατο στις 15 Οκτωβρίου, λόγω της ημέρας η επίσημη έναρξη θα γίνει στις 14, ημέρα Παρασκευή, ενώ στα τέλη του μήνα αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων.

Περισσότερες Ειδήσεις