Μεγάλη φωτιά στο Σμάρι – Σηκώθηκε και το Πυροσβεστικό ελικόπτερο – Αναζωπύρωση τώρα (pics)

Μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 11:30 το πρωί στο χωριό Σμάρι του Δήμου Μινώα Πεδιάδος και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τα μέτωπα της είναι μεγάλα και πολλά, ενώ οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων καθώς οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η φωτιά εκδηλώθηκε στην πλαγιά του χωριού με κατεύθυνση προς μια ρεματιά και καίει χορτολιβαδικη έκταση, ενώ δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή.

Ο μεγάλος αριθμός των μετώπων της φωτιάς επέβαλε και την επέμβαση τόσο επίγειων όσο και εναέριων δυνάμεων. Ήδη το πυροσβεστικό ελικόπτερο προχωρεί σε ρίψεις νερού.

Για την κατάσβεση της φωτιάς έσπευσαν να βοηθήσουν και οχήματα του δήμου Μινώα Πεδιάδας.

Ήδη στο σημείο της πυρκαγιάς έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και από παρακείμενους σταθμούς και από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Χερσόνησου, καθώς οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή προκαλούν ανησυχία για την επέκταση της φωτιάς.

Στην περιοχή έχει σπεύσει ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής με 13 οχήματα και 70 πυροσβέστες, ενώ στο σημείο επιχειρούν υδροφόρες και μηχανήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη έχει επέμβει η πρώτη ομάδα μιας ισχυρής Πυροσβεστικής δύναμης και πεζοπόρα τμήματα, ενώ τις πυροσβεστικές δυνάμεις συνδράμουν και οι πολίτες που βοηθούν τους πυροσβέστες να προσεγγίσουν την φωτιά που βρίσκεται σε ιδιαίτερα δύσβατη περιοχή.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να περιορίσουν την φωτιά μέσα στην ρεματιά για να αποκλεισθεί η επέκταση της.

 

Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις