Realtors Kreta
Realtors Kreta

Σε εξέλιξη η μάχη … του χασίς στην Κρήτη – Χιλιάδες τα χασισόδεντρα που βρήκε η ΕΛΑΣ

Οι αρχές υπολογίζουν ότι οι χασισοφυτείες που μένουν πίσω είναι πολλές

Ρέστα …  φαίνεται πως δίνουν φέτος οι χασισοκαλλιεργητές στην Κρήτη, οι οποίοι όπως δείχνουν τα αποτελέσματα των επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ, επέστρεψαν δυναμικά στην καλλιέργεια του χασίς μετά από μια περίοδο όπου όλα έδειχναν πως η καλλιέργεια είχε μειωθεί.

Ως σήμερα οι αρχές χρησιμοποιώντας επίγειες δυνάμεις αλλά και το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ έχουν εκριζώσει πάνω από 8000 δενδρύλλια χασίς και έχουν κατάσχει πάνω από 40 κιλά.

Σε εξέλιξη η μάχη ... του χασίς στην Κρήτη - Χιλιάδες τα χασισόδεντρα που βρήκε η ΕΛΑΣ

Αυτό που φαίνεται να διαφοροποιεί τις  παράνομες καλλιέργειες είναι η διασπορά των δέντρων σε περισσότερα σημεία και σε μικρότερες φυτείες, προκειμένου να μειωθεί ρίσκο και χασούρα.

Ως περισσότερο αποδοτικοί μήνες εμφανίζονται ο Ιούνιος με 3274 δενδρύλλια, ο Αύγουστος με 1462 και ο Σεπτέμβριος με 1738.

Όσον αφορά στην επιλογή των σημείων  για φυτείες είναι δύσκολο να ενταχθούν  όλες οι φυτείες σε μια κατηγορία, αφού φυσικά αρχικός στόχος είναι να είναι αθέατες σε περίεργα  μάτια. Ωστόσο αυτό κάποιες φορές επιτυγχάνεται όταν οι φυτείες είναι σε εμφανή σημεία που κανείς δεν υποψιάζεται.

Σε εξέλιξη η μάχη ... του χασίς στην Κρήτη - Χιλιάδες τα χασισόδεντρα που βρήκε η ΕΛΑΣ

Πάντως την φετινή χρονιά στην Κρήτη, οι χασισοκαλλιεργητές επιδεικνύοντας ιδιαίτερο θράσος εγκαθιστώντας φυτεία ακόμα και δίπλα σε μοναστήρι!

Όπως δείχνουν κάποιες από τις τελευταίες φυτείες στις οποίες τα δενδρύλλια είναι σχετικά μικρά, υπάρχουν ακόμα πίσω όψιμες φυτείες κάτι που φυσικά γνωρίζουν και οι αστυνομικές αρχές και ετοιμάζονται για νέες επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις