Realtors Kreta
Realtors Kreta

Τους έταζαν εξωτικά ταξίδια και μοναδικούς προορισμούς και τους έκλεβαν τα χρήματα

Στα χέρια της αστυνομίας ένα παντρεμένο ζευγάρι που δραστηριοποιούταν στον χώρο του τουρισμού καθώς διατηρούσε γνωστό τουριστικό γραφείο στην Ομόνοια και είχε βρει ως κόλπο τις ακυρώσεις των ταξιδιών που έκλειναν ανυποψίαστοι πελάτες με κέρδη χιλιάδων ευρώ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 49χρονος με την 41χρονη συζυγό του, αφού διαφήμιζαν εξωτικά ταξίδια και κρουαζιέρες με περιηγήσεις εσωτερικού σε διάφορες τουριστικές ιστοσελίδες και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έπαιρναν τις προκαταβολές από τους πελάτες τους. Στη συνέχεια με διάφορες προφάσεις, ειδοποιούσαν τους ανθρώπους πως τα ταξίδια ακυρώνονταν, τάζοντας τους κάποιο άλλο.

Το συγκεκριμένο κόλπο, το ζευγάρι των δραστών το έκανε σχεδόν σε όλη του την πελατεία, χρησιμοποιώντας πολλές φορές ευφάνταστες δικαιολογίες για την ακύρωση του πληρωμένου ταξιδιού των πελατών τους, όπως, ότι «η Αστυνομία ακύρωσε το ταξίδι μιας και έχει απαγορευτεί η έξοδος του ατόμου από τη χώρα», «στις παραλίες των νησιών έχει μαζευτεί τεράστιος αριθμός από τσούχτρες» και «έκλεισε το ξενοδοχείο» ή ακόμα και «λόγω των πυρκαγιών ακυρωνόντουσαν τα δρομολόγια των πλοίων και των αεροπλάνων».

Σύμφωνα με την Αστυνομία όταν οι ανυποψίαστοι πελάτες διαμαρτυρόντουσαν έντονα για τις ακυρώσεις και τις καθυστερήσεις στα ταξίδια τους στο τουριστικό γραφείο, τότε εκείνοι εξαφανιζόντουσαν και δεν σήκωναν τα τηλέφωνα τους.

Δεν επέστρεφαν ποτέ πίσω τα χρήματα στα θύματά τους

Τελικά, ορισμένοι από τους πελάτες προχώρησαν σε καταγγελία στην Αστυνομία η οποία διενήργησε έλεγχο και διαπιστώθηκε πως το γνωστό τουριστικό γραφείο εξαπατούσε κατ' εξακολούθηση τους πελάτες του και δεν τους επέστρεφε ποτέ πίσω τα χρήματα που τους έπαιρνε για τον προγραμματισμό των ταξιδιών.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις