Realtors Kreta
Realtors Kreta

38 κυκλικοί κόμβοι στο Ηράκλειο με 10 διαφορετικές σημάνσεις

Δύσκολο να βρει κανείς με σιγουριά πότε έχει προτεραιότητα

Είμαστε σίγουροι ότι γνωρίζουμε ποιος έχει προτεραιότητα σε ένα κυκλικό κόμβο; Στο Ηράκλειο πάντως φαίνεται πως δεν θα άξιζε να το ρισκάρουμε αφού όπως μας ενημερώνει ο πρόεδρος του συλλόγου για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων Γιάννης Λιονάκης έχουμε 38 κυκλικούς κόμβους με 10 διαφορετικές σημάνσεις.

Χαρακτηριστικά ο κ. Λιονάκης αναφέρει:

"Σύμφωνα με τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας στους κόμβους η προτεραιότητα ορίζεται με κατάλληλη σήμανση. Σε κόμβους που δεν υπάρχει τέτοια σήμανση,είτε είναι ισόπεδοι ,είτε κυκλικοί , η προτεραιότητα ανήκει σε αυτόν που έρχεται από δεξιά.
Αν βρεθείτε στο εξωτερικό ισχύει το ανάποδο. Εκεί προτεραιότητα έχει αυτός που κινείται μέσα στον κυκλικό κόμβο. Να προσθέσω μόνο, ότι είναι ανάγκη κάποτε να ομογενοποιηθεί η σήμανση στους κόμβους του Ηρακλείου., Στο νομό σημειώνω ότι υπάρχουν 38 τέτοιοι κυκλικοί κόμβοι μικρότεροι ή μεγαλύτεροι. Και δυστυχώς υπάρχουν περίπου 10(!)ειδών σημάνσεις! Αυτό είναι τραγικό για την οδηγική μας κουλτούρα και αγωγή. Επίσης να σημειώσω το εξής. Παρατηρώ ότι πολλοί ανάβουν flash για να μπούνε στον κόμβο χωρίς να υπάρχει τέτοια ανάγκη, ενώ δεν κάνουν αυτό που είναι υποχρεωτικό να ανάψουν flash για να δείξουν ποια έξοδο θα πάρουν βγαίνοντας από τον κυκλικό κόμβο.
Για τα χάλια της συντήρησης και εμφάνισης τους δεν θα σχολιάσω..
Αυτά με αφορμή μια τροχαία σύγκρουση."

38 κυκλικοί κόμβοι στο Ηράκλειο με 10 διαφορετικές σημάνσεις

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις