Realtors Kreta
Realtors Kreta

Στην κυκλοφορία επιτέλους ο οδικός άξονας της Μεσαράς

"Ανάσα" από αύριο στις 11:00 το πρωί για χιλιάδες οδηγούς με την παραχώρηση στην κυκλοφορία του νότιου οδικού άξονα Ηρακλείου Μεσαράς. Για περισσότερο από 6 μήνες διήρκησαν τα έργα αποκατάστασης που υλοποιήθηκαν εξαιτίας της των σοβαρών προβλημάτων καθίζησης σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου.

Ο δρόμος θα μπορούσε να παραδοθεί και νωρίτερα το πρωί της Πέμπτης, ωστόσο λόγω τεχνικών λόγων, θα τεθεί σε κυκλοφορία στις 11:00.

Όλους αυτούς τους μήνες, η ταλαιπωρία των κατοίκων και χιλιάδων τουριστών εν μέσω θέρους  ήταν τεράστια.

Σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαγραμμίσεις στο καινούριο οδόστρωμα που κατασκευάστηκε με νέα άσφαλτο μετά την ολοκλήρωση του έργου.

Μετά την αυτοψία που θα ακολουθήσει με την παρουσία και της τροχαίας  θα  ανάψει το "πράσινο φως" και να παραδοθεί στην κυκλοφορία ο οδικός άξονας.

Για την αποκατάσταση των κατολισθήσεων στο οδικό τμήμα Αγία Βαρβάρα-Απομαρμά- Άγιοι Δέκα στον δρόμο Ηρακλείου- Μεσαράς, οι υπηρεσίες τόσο του ΟΑΚ όσο και του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών έκαναν ένα αγώνα δρόμου.

Η παράδοση του δρόμου αναμένεται να ανακουφίσει και να αποφορτίσει τις σκληρές πιέσεις που δέχτηκε η ευρύτερη περιοχή της Μεσσαράς, που όλους αυτούς τους μήνες βίωσε οδυνηρά το βάρος του κυκλοφοριακού αποκλεισμού ο οποίος όμως ήταν αδιαπραγμάτευτα αναγκαίος για να ολοκληρωθούν τα έργα αποκατάστασης της ισορροπίας του οδοστρώματος και της θωράκισης της περιοχής με τα αναγκαία έργα αντιστήριξης.

Το έργο αποκατάστασης κόστισε κοντά στα 9 εκατομμύρια ευρώ.

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις