Μεγάλη κομπίνα 1,2 εκατ. στο Μηχανολογικό Ηρακλείου-Πώς δρούσαν οι απατεώνες

Επιχείρηση εξαπάτησης των οικονομικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης, είχε στήσει ιδιωτικό γραφείο διαμεσολάβησης και τακτοποίησης μεταβιβάσεων του Ηρακλείου, που ασχολείται με τις διαδικασίες των μεταβιβάσεων των οχημάτων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύει σήμερα η neakriti.gr το εν λόγω γραφείο με παρεμβάσεις στις αποδείξεις , όπου δε φαίνεται το πραγματικό σύνολο των χρημάτων που εισπράττει, παρακρατούσε ένα μέρος από την κάθε μεταβίβαση.
Η έρευνα ξεκινά όταν, μετά από καταγγελία παρατηρητικού πολίτη που είχε υπόθεση μεταβίβασης, στην υπόθεση αναλαμβάνει ρόλο το ΣΔΟΕ.

Ο εξονυχιστικός αναδρομικός έλεγχςο στις οικονομικές υπηρεσίες της Περιφέρειας και το Γραφείο Μεταβιβάσεων αδειών αυτοκίνητων του Μηχανολογικού έδειξε πως ο συγκεκριμένος επαγγελματίας κερδοσκοπεί σε βάρος του Μηχανολογικού, βάζοντας στην τσέπη χρήματα που ανήκουν στην Περιφέρεια, αφού πρόκειται για πόρους που εισπράττει απευθείας η Αυτοδιοίκηση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το ποσό με το οποίο έχει ζημιωθεί η Περιφέρεια και έσοδα για την Αυτοδιοίκηση είναι, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, κοντά στο 1,2 εκατ. ευρώ.

Είναι πάντως εντυπωσιακό το γεγονός ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης δεν πήραν «μυρωδιά» για το κόλπο, αφού εύκολα θα μπορούσε να γίνει μια διασταύρωση μεταξύ της Ταμειακής Υπηρεσίας και του Γραφείου Μεταβίβασης.

Η υπόθεση είναι σε εξέλιξη και σύντομα αναμένεται να υπάρξει αποτέλεσμα ως προς την έκβασή της.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις