Ηράκλειο: Δεν εγκαταλείπει την ελπίδα η οικογένεια του 53χρονου αγνοούμενου – Με ιδιωτικά μέσα συνεχίζονται οι έρευνες στον Ψηλορείτη

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

Δεν εγκαταλείπει την ελπίδα ούτε και τις προσπάθειες η οικογένεια του 53χρονου γερμανού ορειβάτη, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν πριν από δέκα μέρες στο Καμαραϊκό Σπήλαιο, στις νότιες πλαγιές του Ψηλορείτη.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του δικηγόρου από τη Γερμανία συνεχίζονται εντατικά με ιδιωτικά μέσα και ιχνηλάτες που η οικογένειά του έχει προσλάβει, μετά την άκαρπη ολοκλήρωση της εκτεταμένης επιχείρησης των τοπικών αρχών, η οποία διήρκεσε έξι μέρες.

Όλο αυτό το διάστημα, υπάλληλοι της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής με τη συνδρομή drones “χτένιζαν” την ευρύτερη περιοχή, χωρίς, όμως, να καταφέρουν να εντοπίσουν κάποιο ίχνος του έμπειρου, όπως αναφέρουν πληροφορίες, ορειβάτη, ο οποίος χάθηκε ξαφνικά, “σαν να άνοιξε η γη και τον κατάπιε”. Το επικρατέστερο σενάριο που εξετάζεται πλέον είναι το να συνέβη κάτι αιφνίδιο στον 53χρονο. Κι αυτό επειδή σε επικοινωνία που είχε με το φιλικό του περιβάλλον μέσω τηλεφώνου δε φάνηκε να ανησυχεί ή να προβληματίζεται για κάτι. Αντιθέτως, ιδιαίτερα ψύχραιμος, όταν τον βρήκε το σκοτάδι στα ορεινά, αποφάσισε να παραμείνει στη θέση του μέχρι την επομένη. Γι’ αυτές τις κινήσεις του ενημέρωνε φίλο του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ηρακλείου, η τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με φίλο του ήταν στις 10.36 το πρωί του Σαββάτου, 3 Σεπτεμβρίου. Μάλιστα του έστειλε φωτογραφία από το Σπήλαιο, γεγονός που δείχνει ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή τουλάχιστον δεν είχε συμβεί κάτι απροσδόκητο. Επίσης, από τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικές αρχές, προκύπτει ότι το κινητό του τηλέφωνο δεν έμεινε από μπαταρία, καθώς είχε μαζί του power bank.

Το τελευταίο σήμα από το κινητό του τηλέφωνο εντοπίστηκε κοντά στο Καμαραϊκό Σπήλαιο, στην κάθοδό του από την ανατολική πλευρά. Από εκείνο το σημείο, από όπου μπορεί κανείς να έχει εικόνα της ευρύτερης περιοχής και γρήγορη – σε διάστημα 1 -1.30 ώρας – πρόσβαση σε κατοικημένο σημείο, εκκίνησαν οι έρευνες των αρχών και συνεχίστηκαν τα επόμενα 24ωρα, μέχρι την εξάντληση του προβλεπόμενου χρόνου διάρκειας μιας επιχείρησης εντοπισμού και διάσωσης. Πλέον, οι ελπίδες της οικογένειας του 53χρονου Γερμανού, εναποτίθενται στις έρευνες που διεξάγονται ιδιωτικά και η ευχή όλων είναι να έχει αίσιο τέλος η αναζήτησή του.

Πηγή ertnews.gr
Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις