Μουσική παράσταση-αφιέρωμα στον Β. Τσιτσάνη με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και ελεύθερη είσοδο για τους πολίτες

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

Με την στήριξη της Περιφέρεια Κρήτης ο πολιτιστικός σύλλογος Φορτέτσας παρουσιάζει τη μουσική παράσταση το «Μινόρε της αυγής», ένα αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη και το έργο του, την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου στις 21:30 στο παρκάκι της Άνω Φορτέτσας, με ελεύθερη είσοδο για τους πολίτες. 

O Βασίλης Τσιτσάνης είναι ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες συνθέτες του προηγούμενου αιώνα. Έβγαλε το λαϊκό τραγούδι από τα όρια του περιθωρίου, όπου το είχαν τάξει τα αντικοινωνικά και ανατολίτικα στοιχεία του, για να το εντάξει στην καινούργια κοινωνική πραγματικότητα της μεταπολεμικής Ελλάδος. Καθιέρωσε νέο ύφος παιξίματος και τραγουδιού με εμπλουτισμένη ενορχήστρωση και μουσικές καινοτομίες, ενώ οι μελωδίες του αγαπήθηκαν και έμειναν στην Ελληνική ιστορία. 

Η παράσταση «Μινόρε της Αυγής» ακολουθεί το μονοπάτι της ζωής του και παρουσιάζει τραγούδια που τον χαρακτήρισαν, από τα πρώτα του βήματα στο ρεμπέτικο, τα ανατολίτικα καλντερίμια, ως τη μεταβατική περίοδο που οδήγησε στο επονομαζόμενο «Λαϊκό τραγούδι».

Συντελεστές:

– Θανάσης Βασιλάκης (μπουζούκι),

– Στέφανος Κουρουπάκης (κοντραμπάσο / τραγούδι),

– Παναγιώτης Καπιζιωνης (Μπουζούκι / μπαγλαμάς),

– Γιώργος Διλβόης (κιθάρα / τραγούδι),

– Ελευθερία Νικολουδάκη (τραγούδι)

– Γιάννης Χαρκούτσης (κρουστά)

Ηχοληψία: Μιχάλης Ψαρομιχαλάκης

Περισσότερες Ειδήσεις