Απατεώνες έπεισαν ηλικιωμένο να «σηκώσει» 18.800 ευρώ

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

Τυχερός στάθηκε, παρά τη λαχτάρα που πήρε, ένας ηλικιωμένος κάτοικος οικισμού της Καβάλας ο οποίος έπεσε θύμα «μαϊμού» εφοριακού, πείστηκε ότι ένα στενό συγγενικό του πρόσωπο χρειάζεται άμεσα χρήματα για να αποφύγει φορολογικές επιπτώσεις και τους παρέδωσε μεγάλο χρηματικό ποσό.

Ο ένας από τους δύο Έλληνες που πλησίασαν τον ηλικιωμένο το πρωί της Πέμπτης προσποιήθηκε τον εφοριακό, λέγοντάς του ότι ο συγγενής του είχε άμεση ανάγκη από χρήματα. Έτσι, τον έπεισε να επιβιβαστεί στο όχημα του συνεργού του και να κάνουν… τουρ στα ΑΤΜ τραπεζών, όπου ο ανυποψίαστος γεράκος έκανε διαδοχικές αναλήψεις συνολικού ύψους 18.800 ευρώ και τα παρέδωσε στους δράστες, οι οποίοι στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή!

Έπειτα από την αποκάλυψη της απάτης και την καταγγελία που έκανε το θύμα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας αναγνώρισαν τους απατεώνες από βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες των τραπεζών. Αμέσως ξεκίνησαν αναζητήσεις με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη του ενός δράστη από αστυνομικούς του τμήματος Αλμυρού στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Αττικής στο ύψος του Βόλου.

Μάλιστα, η τύχη χαμογέλασε στον ηλικιωμένο, καθώς ακέραιο πάνω στον συλληφθέντα βρέθηκε το χρηματικό ποσό που είχε «σηκώσει» και του αποδόθηκε! Ο απατεώνας οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας και η Ασφάλεια συνεχίζει την προανάκριση για να εντοπίσει τον συνεργό του και να εξακριβώσει αν έχουν εξαπατήσει και άλλους ηλικιωμένους.

Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις