Σχολεία: Είναι ασφαλές να πάνε τα παιδιά χωρίς μάσκες;

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

«Τα σχολεία ανοίγουνπερίπου υπό ιδανικές προϋποθέσεις από πλευράς επιδημίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη» είπε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής Πνευμονολογίας με αφορμή το πρώτο κουδούνι της χρονιάς.

«Έχει τεράστια σημασία ότι αυτό που υπάρχει στην Ελλάδα υπάρχει και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Είμαστε στην έκτη εβδομάδα αποκλιμάκωσης. Στην προηγούμενη εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ ο συντελεστής μετάδοσης ήταν 0,85 που σημαίνει ότι και τις επόμενες 2-3 εβδομάδες προβλέπεται σαφέστατη αποκλιμάκωση. Το ίδιο συμβαίνει και για όλη την υπόλοιπη Ευρώπη. Άρα, είμαστε γενικώς σε μία κατάσταση στην οποία η πιθανότητα πλέον να έρθουμε σε επαφή με κρούσμα μειώνεται βδομάδα με τη βδομάδα. Αυτό φαίνεται και από τους σκληρούς δείκτες. Προφανώς αυτό δεν σημαίνει ότι τελειώσαμε. Δεν προσπαθώ να πω αυτό. Προσπαθώ να πω ότι ορθώς ανοίγουμε τα σχολεία μας με τον τρόπο που τα ανοίγουμε. Δεν θα ήταν χρήσιμο αυτή τη στιγμή – γιατί δεν επιβάλλεται επιδημιολογικά- να στείλουμε τα παιδιά μας με μάσκες», συμπλήρωσε ο κ. Βασιλακόπουλος μιλώντας στο Open.

Άνοιγμα σχολείων: Το πρωτόκολλο ασφαλείας
Σημειώνεται πως χωρίς μάσκες και τεστ θα επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία στις 12 Σεπτεμβρίου, μετά από εισήγηση των ειδικών και «πράσινο φως» της κυβέρνησης. Πρόσφατα μάλιστα δημοσιεύτηκε και το σχετικό ΦΕΚ που ορίζει αναλυτικά τα μέτρα.

Ωστόσο, όπως προβλέπει το ΦΕΚ, οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει υποχρεωτικά να κάνουν ένα τεστ εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου, δηλαδή rapid test ή PCR test, μία φορά την εβδομάδα.

Πηγή: in.gr

Περισσότερες Ειδήσεις