Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Όχι κύριε Ερντογάν, νταηλίκια γιοκ με την Ελλάδα»

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

Ξεκάθαρο μήνυμα στον Τούρκο πρόεδρο έστειλε εχθές στην ομιλία του στην 86η ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, καλώντας την Άγκυρα να σταματήσει τα ανιστόρητα πυροτεχνήματα.

«Στις απειλές που εκτοξεύει η άλλη πλευρά του Αιγαίου, απαντά μία ελληνική λέξη, που συμπυκνώνει όλη τη δύναμη του Έθνους μας: Όχι, κύριε Ερντογάν» τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «τα νταηλίκια γιοκ με την Ελλάδα».

«Υποσχεθήκαμε και έχουμε περήφανη πατρίδα. Μεγαλύτερη, αφού έχει επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια στο Ιόνιο. Εχουμε συμμαχίες, συμφωνίες με σημαντικότερες αυτές με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία. Η διπλωματική μας ασπίδα συνοδεύει και το δόρυ της εθνικής αποτροπής. Είχα εξαγγείλει τα Ραφάλ, τα πρώτα πετούν στους ελληνικούς ουρανούς. Στη Γαλλία ναυπηγούνται οι δύο πρώτες φρεγάτες Μπελαρά» επισήμανε εχθές ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος σε ζητήματα άμυνας.

«Η Ελλάδα θέλει σύνορα απαραβίαστα και ασφαλή. Σ' αυτό μετέχουν οι 3.000 νέοι συνοριοφύλακες και λιμενικοι, τα 32 νέα σκάφη, ο φράχτης στον Εβρο. Χάρη σ' αυτά μειώθηκαν οι ροές μεταναστών στην Ευρώπη, οι μετανάστες ζουν σε ανθρώπινες συνθήκες. Για το προκλητικό κρεσέντο της Τουρκίας θα πω ότι η απάντησή μας είναι η προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο».

Νίκος Παναγιωτόπουλος: «Συνεχίζουμε για Ισχυρή 'Αμυνα και Ισχυρή Ελλάδα»

«Με τις εξαγγελίες που έκανε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιβεβαιώθηκε η σταθερή προσήλωσή μας στη μέριμνα του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων». Αυτό τόνισε σε ανάρτησή του ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Συνεχίζουμε για Ισχυρή 'Αμυνα και Ισχυρή Ελλάδα» καταλήγει στην ανάρτησή του ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας.

Περισσότερες Ειδήσεις