Τάκης Θεοδωρικάκος: «Να καταλάβει ο Ερντογάν ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι απροσπέλαστα»

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

Ένα ακόμα ράπισμα κατά της Τουρκίας από το State Department τονίζοντας πως η απόκτηση πρόσθετων S-400 μπορεί να επιφέρει επιπλέον κυρώσεις.

«Οποιεσδήποτε τέτοιες συναλλαγές θα μπορούσαν να υπόκεινται σε κυρώσεις CAATSA, ξεχωριστές και επιπλέον από αυτές που έχουν ήδη επιβληθεί», αναφέρει το State Department.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία: «Το μήνυμα είναι ξεκαθαρο. Από τον Έβρο δεν περνάει κανένας».

Όλα αυτά την στιγμή που η Άγκυρα έθεσε και πάλι θέμα σχετικά με την μειονότητα στην Θράκη για να λάβει αυστηρή απάντηση από την Αθήνα.

«Είναι άξιον απορίας σε ποια διάταξη της Συνθήκης της Λωζάννης, την οποία, συστηματικά, παραβιάζει η Τουρκία, αναφέρεται ότι οι μουφτήδες της Μουσουλμανικής Μειονότητας στη Θράκη εκλέγονται. Αναμένουμε από την τουρκική πλευρά να μας υποδείξει το συγκεκριμένο άρθρο», δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας από το περίπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων στη Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε στις διεθνείς συμμαχίες της χώρας.

«Όχι μόνο θωρακίζουν τη χώρα απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, αλλά ενισχύουν το διεθνές κύρος της και την καθιστούν υπολογίσιμο περιφερειακό δρώντα», είπε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Την Δευτέρα η Πολεμική Αεροπορία παραλαμβάνει τα δύο πρώτα F-16 που αναβαθμίστηκαν στο επίπεδο VIPER.

Περισσότερες Ειδήσεις