Κυρ. Μητσοτάκης: Aπαράδεκτο η Ελλάδα να δέχεται απειλές από μία χώρα που είναι σύμμαχος στο ΝΑΤΟ

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

Είναι απαράδεκτο η Ελλάδα να δέχεται απειλές που φτάνουν και σε αμφισβήτηση ελληνικής κυριαρχίας από μία χώρα που είναι σύμμαχος στο ΝΑΤΟ, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνάντησής του στο Μέγαρο Μαξίμου με την Πρόεδρο της Σλοβακίας, Ζουζάνα Τσαπούτοβα.

O κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε την κ. Τσαπούτοβα για την παρουσία σημαντικής σλοβακικής δύναμης στην ειρηνευτική δύναμη της Κύπρου UNFICYP και για τη θέση αρχής που τηρεί στο Κυπριακό και θέτει στο επίκεντρο τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου και των αποφάσεων του συμβουλίου ασφαλείας των ΗΕ.

Επιπλέον υπογράμμισε ότι ο αναθεωρητισμός και η αλλαγή συνόρων δεν μπορούν να γίνονται ανεκτά, όπως ανέδειξε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Σε ό,τι αφορά την κλιμακούμενη επιθετική ρητορική της Τουρκίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι πάγια θέση της Ελλάδας είναι ο διάλογος με βάση το διεθνές δίκαιο, το διεθνές δίκαιο της θάλασσας και τις σχέσεις καλής γειτονίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν για ακόμη μια φορά εκτόξευσε απειλές κατά της Ελλάδας. Με τη φράση μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ» τον στίχο, δηλαδή, τραγουδιού του 1974 που παραπέμπει στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο,αναχώρησε για τη Βοσνία. Η Αθήνα αδιάλειπτα συνεχίζει τη στρατηγική διεθνοποίησης των τουρκικών προκλήσεων και θα αποστείλει επιστολή με όλες τις απαράδεκτες και ανιστόρητες δηλώσεις Ερντογάν στα διεθνη φόρα.

Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις