Θανατηφόρο Ρέθυμνο: Μετά τη διώξη προσωρινά κρατούμενος ο 40χρονος τουρίστας

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

Σύμφωνα με το goodnet.gr, 40χρονος Κύπριος, που από την πρώτη στιγμή δηλώνει συντετριμμένος για ό,τι συνέβη, οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Ανακριτή Ρεθύμνου με την κατηγορία της επικίνδυνης οδήγησης από την οποία επήλθε θάνατος, αλλά και της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ.

Στο δικαστικό μέγαρο Ρεθύμνου βρέθηκαν και συγγενείς του άτυχου Βαγγέλη, περιμένοντας να ακούσουν τι θα προκύψει από την διαδικασία της απολογίας του 40χρονου.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του goodnet.gr, ο κατηγορούμενος σε αλκοτέστ που ακολούθησε την τραγική σύγκρουση και το οποίο δεν αρνήθηκε, βρέθηκε οριακά πάνω από το νόμιμο όριο, ωστόσο αρνήθηκε την αιμοληψία επικαλούμενος φόβο, γεγονός που του πρόσθεσε την πλημμεληματική κατηγορία της απείθειας.

Να θυμίσουμε ότι το τραγικό τροχαίο σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης 31 Αυγούστου, όταν ο 40χρονος, οδηγώντας το Ι.Χ. που είχε ενοικιάσει, στον επαρχιακό δρόμο, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με τη μηχανή που οδηγούσε ο 34χρονος, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του. Ο κατηγορούμενος ανέφερε στην απολογία του πως μπερδεύτηκε στον επαρχιακό δρόμο με τον κυπριακό τρόπο οδήγησης από την αντίθετη πλευρά, με αποτέλεσμα να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Αξίζει να σημειώσουμε,όπως αναφέρει το goodnet.gr ότι η προφυλάκιση για τροχαίο δυστύχημα είναι εξαιρετικά σπάνια εξέλιξη, ενώ είναι από τις πρώτες, αν όχι η πρώτη, με την εφαρμογή του νέου άρθρου του Ποινικού Κώδικα. Οι δικηγόροι του 40χρονου αναμένεται να προσφύγουν και στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών κατά της απόφασης.

Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις