Realtors Kreta
Realtors Kreta

Πάνω από 1 εκατ. ευρώ στο δήμο Χερσονήσου για δράσεις ηλεκτροκίνησης

Εγκρίθηκε η πρόταση του Δήμου Χερσονήσου για την προμήθεια ηλεκτροκίνητων οχημάτων και σταθμών φόρτισης– Σέγκος : Στρατηγική για μια πόλη σύγχρονη, “πράσινη” με βιώσιμους τρόπους μετακίνησης

Στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών εντάχθηκε η πρόταση του Δήμου Χερσονήσου για την ανάπτυξη της Ηλεκτροκίνησης μέσω της προμήθειας ηλεκτροκίνητων οχημάτων και σταθμών φόρτισης.

Οι παρεμβάσεις, προϋπολογισμού 1.137.000 ευρώ, περιλαμβάνουν την προμήθεια μικρών και μεγάλων ηλεκτροκίνητων οχημάτων για την εξυπηρέτηση των αναγκών του Δήμου Χερσονήσου και συγκεκριμένα για μετακινήσεις δημοτών και εργαζομένων του Δήμου, για την εξυπηρέτηση ΑμεΑ και τη συλλογή αστικών αποβλήτων.

«Υλοποιούμε βήμα – βήμα τον σχεδιασμό μας για να μετατρέψουμε τον Δήμο Χερσονήσου σε μια πόλη σύγχρονη, “πράσινη” και φιλική στον πολίτη, προσφέροντας εναλλακτικούς και βιώσιμους τρόπους μετακίνησης», δήλωσε ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος και συμπλήρωσε : Καταφέραμε να εξασφαλίσουμε επιπλέον πιστώσεις από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” για τη δρομολόγηση παρεμβάσεων με κύριο σκοπό τη μετάβαση του Δήμου Χερσονήσου σε καθεστώς κινητικότητας χαμηλών εκπομπών ρύπων. Αξιοποιούμε χρηματοδοτικά “εργαλεία” για την ενίσχυση υπηρεσιών βιώσιμης αστικής κινητικότητας με σκοπό αφενός την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών αφετέρου τον περιορισμό του κόστους μετακινήσεων, επισκευής και συντήρησης των δημοτικών οχημάτων».

απόφαση χρηματοδότησης

 

απόφαση χρηματοδότησης

 

Οι δράσεις που χρηματοδοτούνται περιλαμβάνουν την προμήθεια ενός ηλεκτροκίνητου λεωφορείου, χωρητικότητας 42 θέσεων και θέσεων ΑμεΑ, το οποίο θα ενισχύσει τη δημοτική συγκοινωνία.

Επίσης προβλέπεται η προμήθεια ενός ηλεκτρικού φορτηγού απορριμματοφόρου, πέντε μικρά ηλεκτροκίνητα οχήματα για την εξυπηρέτηση των αναγκών του Δήμου Χερσονήσου καθώς επίσης και σταθμοί φόρτισης σε Χερσόνησο, Μάλια, Γούβες και Επισκοπή.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κύριες Ειδήσεις - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις