"Ακρίτες του νότου" - Μουσικό σχήμα "Labyrythmos" - “Η κρητική λύρα σε ένα πολιτισμικό μουσικό ταξίδι”
"Ακρίτες του νότου" - Μουσικό σχήμα "Labyrythmos" - “Η κρητική λύρα σε ένα πολιτισμικό μουσικό ταξίδι”

"Ακρίτες του νότου" – Μουσικό σχήμα "Labyrythmos" – “Η κρητική λύρα σε ένα πολιτισμικό μουσικό ταξίδι”

Μουσικό σχήμα “LABYRYTHMOS” - Παραδοσιακή, έντεχνη, εναλλακτική μουσική

Μουσικό ταξίδι σε αγαπημένα παραδοσιακά μονοπάτια της Κρήτης – Ελλάδας, Μικράς Ασίας, Κωνσταντινούπολης και Ανατολική Μεσογείου.

Στόχος μας, η προβολή και διάσωση του πολιτιστικού θησαυρού της μουσικής μας παράδοσης, ανά την Ελλάδα και γενικότερα..

Η βάση της προσπάθειας μας, εντοπίζεται στην αγάπη μας για τον ρυθμό (εξ ου και το όνομα του σχήματος)και στην πεποίθηση μας, ότι σήμερα η ανάγκη συναναστροφής διαφορετικών ανθρώπων και προσωπικοτήτων, είναι μεγαλύτερη από ποτέ. 

ΜΕΛΗ:

ΚΑΛΕΜΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ: Κρητική και  πολίτικη λύρα, μπουλγαρί, μαντολίνο, τραγούδι. Καταξιωμένος μουσικός-λυράρης επί σαράντα περίπου χρόνια στον χώρο της παραδοσιακής μουσικής της Κρήτης. Έχει γράψει μουσική σε σπουδαία ιστορικά έργα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς (Ξωπατέρας, Βοσκοπούλα),καθώς επίσης με ιδιαίτερο ζήλο και σεβασμό ερευνά και συνεχίζει την μουσική παράδοση του τόπου μας, προσθέτοντας και δικές του δημιουργίες. Με ιδιαίτερη επίσης  ικανότητα ,παντρεύει διαφορετικές μουσικές κουλτούρες και πολιτισμούς (Κρητική μουσική με τζαζ, σε συναυλίες που τα τελευταία έξι χρόνια πραγματοποιεί στην Γερμανία και στην χώρα μας) .  

ΕΥΑ ΚΟΡΝΑΡΟΥ: Ασχολείται επαγγελματικά με το τραγούδι τα τελευταία είκοσι τέσσερα χρόνια. Έχει κάνει φωνητική και έχει ασχοληθεί με την ρεμπέτικη ,την λαϊκή, την έντεχνη , την παραδοσιακή, την ροκ και την μέταλ μουσική σκηνή.

ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λαούτο, μπουλγαρί, μαντολίνο, τραγούδι, με σπουδές βυζαντινής μουσικής και φωνητικής.

ΣΤΕΦΑΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ: Κρουστά (μπεντίρ, τουμπερλέκι) -στίχοι τραγουδιών.

Φιλική συμμετοχή:

HARRY LOHRMANN: (Επαγγελματίας μουσικός .Έχει σπουδάσει πιάνο και ακορντεόν. Η ενασχόληση του με τη ροκ, ροκ εν ρολ, τζαζ, σοουλ και φανκ μουσική, του επέτρεψε να πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε όλο τον κόσμο ,για σαράντα περίπου χρόνια.

Ο"LABYRYTHMOS" , υπόσχεται ένα αξέχαστο μουσικό ταξίδι με χρώματα  Κρήτης, Ελλάδας, Μ. Ασίας, Πόντου και αρώματα Μεσογείου, από γνωστά αγαπημένα παραδοσιακά τραγούδια, με διασκευές και δικές μας μουσικές δημιουργίες.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Πολιτισμός - Τελευταία Νέα