ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ: Τι έδειξαν οι κάλπες της Κυριακής στην Κρήτη
ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ: Τι έδειξαν οι κάλπες της Κυριακής στην Κρήτη

ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ: Τι έδειξαν οι κάλπες της Κυριακής στην Κρήτη

Το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ επιστρέφει δυναμικά στην προτίμηση του λαού της Κρήτης και το απέδειξαν οι κάλπες της Κυριακής για την νέα Νομαρχιακή Επιτροπή, αλλά και την αλλαγή του ονόματος.

Η προσέλευση του κόσμου στην κάλπη ξεπέρασε τις προσδοκίες, ενώ το σημαντικό είναι πως ένας στους δύο που εκλέχτηκαν την Κυριακή για τα όργανα του ΠΑΣΟΚ είναι κάτω των 40 ετών. Αυτό σηματοδοτεί και μια ριζική ανανέωση στα ψηφοδέλτια με τους υποψήφιους βουλευτές.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, μετά την μεγάλη του νίκη την 12η Δεκεμβρίου, κατάφερε να εκπλήξει για δεύτερη φορά όσον αφορά στην οργάνωση και την κινητοποίηση του κόσμου. Εξάλλου ο κόσμος που κλήθηκε να ψηφίσει ξεπέρασε τις 10.000, με αυτόν τον αριθμό να γεννάει μεγάλες προσδοκίες για την πορεία του κόμματος το επόμενο διάστημα.

Στην Κρήτη, το μεγαλύτερο στοίχημα του Κρητικού Ανδρουλάκη στην ηγεσία, αφορά την ανατροπή των συσχετισμών στις εθνικές εκλογές με τον επαναπατρισμό δυνάμεων από το ΣΥΡΙΖΑ και την κατάκτηση των ηνίων στις προσεχείς εκλογές.

Στο Ηράκλειο, γενέτειρα του κ. Ανδρουλάκη, οι συσχετισμοί από τους εκλεγμένους στη Νομαρχιακή δίνουν άνετη επικράτηση στη θέση του Γραμματέα του «εκλεκτού» του, Λάμπρου Αντωνόπουλου, ενώ εντυπωσιακή ήταν και ηπρωτιά του Μανώλη Καμπουράκη, ο οποίος με γενέτειρα από την Μεσαρά, μπορεί να επαναφέρει το ΠΑΣΟΚ σε θέση ισχύος στην περιοχή. Επιπλέον, το γεγονός πως είναι ένας νέος άνθρωπος, έχει την δυναμική να προσελκύσει και νέα μέλη στο κόμμα.

Στο Ρέθυμνο θα έχει την ηγεσία της Νομαρχιακής ως φαίνεται ο κ. Μιχάλης Σαρρής που ήταν προσωπικός φίλος της Φώφης Γεννηματά και στήριξε στην εκλογή ηγεσίας τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Στα Χανιά παραμένει ακόμη λίγο θολό το κλίμα, καθώς σημειώθηκε ιδιαίτερη ένταση κατά την διαδικασία, με καταγγελίες και παραιτήσεις, αντιθέτως στο Λασίθι δεν υπήρχαν ιδιαίτερες δυσκολίες στην εσωκομματική εξίσωση για την πλευρά της ηγεσίας.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις