Ρούλα Πισπιρίγκου: Μόνιτορ, επεισόδια και αναισθητικά στο στόχαστρο των ερευνών
Μήνυση σήμερα από το νονό της Μαλένας
Πότε, ποιες και σε ποια ποσότητα ουσίες έλαβε η Τζωρτζίνα – Οι έρευνες έχουν επεκταθεί και στον θάνατο της Ίριδας και της Μαλένας
Τα… μηχανήματα επιχειρούν να «ακούσουν» καθαρά οι Αρχές στην πολύκροτη υπόθεση των τριών κοριτσιών από την Πάτρα, καθώς ψηφιακά ίχνη στο διαδίκτυο, μηχανική ιατρική υποστήριξη και κινητά τηλέφωνα αποτελούν μια από τις βασικές προτεραιότητες των ερευνών.
Μετά την εκταφή του τάμπλετ, το οποίο η Ρούλα Πισπιρίγκου ενταφίασε μαζί με την 9χρονη κόρη της, Τζωρτζίνα, οι έρευνες των Αρχών προσανατολίζονται τώρα και στα ιατρικά μηχανήματα που έλεγχαν την πορεία του παιδιού, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν ανακολουθίες ή ύποπτες κινήσεις, κατά τη χρήση τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε χθες ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, το μόνιτορ της Τζωρτζίνας από τη ΜΕΘ, το διάστημα κατά το οποίο νοσηλεύτηκε η άτυχη μικρούλα, κατέγραφε κανονικούς καρδιακούς σφιγμούς και αναπνοές, όταν αυτή βρισκόταν υπό την επιτήρηση των γιατρών και χωρίς την παρουσία της μητέρας της. Η εικόνα από το ίδιο μόνιτορ, ωστόσο, μεταβαλλόταν ραγδαία, όταν η μητέρα της βρισκόταν στο δωμάτιο νοσηλείας της, καθώς το παιδί παρουσίαζε βραδυκαρδία και πτώση σφυγμών.
Η αντικρουόμενη, αυτή, εικόνα από το ίδιο υποστηρικτικό μηχάνημα αποτέλεσε και την αιτία που οι θεράποντες γιατροί της Τζωρτζίνας ζητούσαν από τη Ρούλα Πισπιρίγκου να βιντεοσκοπεί τις κρίσεις που εμφάνιζε το παιδί, προκειμένου να ερμηνεύσουν σε τι οφειλόταν η ραγδαία επιδείνωση της κλινικής της εικόνας.
Η ίδια επιδείνωση εγείρει ερωτηματικά αναφορικά με το ενδεχόμενο να χορηγήθηκε κεταμίνη και άλλες φορές στην 9χρονη μικρούλα πριν από τη θανατηφόρα δόση, χωρίς να αποκλείεται να της είχαν χορηγηθεί και άλλες ουσίες -και δη αναισθητικές – καθώς ένα τέτοιο ενδεχόμενο φαίνεται να ερευνάται για την περίπτωση νοσοκομείου της Πάτρας, όπου νοσηλεύτηκε.
Πότε, ποιες και σε ποια ποσότητα ουσίες έλαβε η Τζωρτζίνα συνιστούν μια σειρά ερωτημάτων, τα οποία επεξεργάζονται εντατικά οι Αρχές, ενώ οι έρευνες έχουν επεκταθεί και στο θάνατο των δύο μικρότερων αδελφών της, της Ίριδας και της Μαλένας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν αυτοί προήλθαν από εξωγενείς αιτίες.
Μήνυση από τον νονό
Στην περίπτωση της Μαλένας, εξελίξεις αναμένονται σήμερα και σε δικαστικό επίπεδο, καθώς μήνυση αναμένεται να καταθέσει στη διάρκεια της ημέρας ο νονός του παιδιού, με αφορμή την υπόθεση. Ο ίδιος φέρεται να δέχεται απειλητικά μηνύματα, τόσο από χρήστες του Διαδικτύου, όσο και από το φιλικό του περιβάλλον. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του νονού της Μαλένας, Κωνσταντίνο Κρεμμύδα, τα σχόλια άρχισαν από τότε που κυκλοφόρησαν σενάρια περί ερωτικής σχέσης της 33χρονης Ρούλας και του νονού, γεγονός που ο εντολέας του το διαψεύδει κατηγορηματικά.
Για το λόγο αυτό, ο κ.Κρεμμύδας αναμένεται σήμερα το πρωί να υποβάλει μήνυση κατά συγκεκριμένων προσώπων και κατά αγνώστων, ώστε να σταματήσουν οι φήμες ότι ο νονός της Μαλένας εμπλέκεται και σε εγκληματικές ενέργειες στη συγκεκριμένη υπόθεση.
«Το τελευταίο χρονικό διάστημα «φωτογραφήθηκε» από δύο συγκεκριμένα άτομα ότι είναι αυτός που διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση με την κατηγορούμενη, η οποία έχει προφυλακιστεί. Ύστερα από τις συγκεκριμένες ανακοινώσεις έχει γίνει ένας σάλος στα social media, πλέον τον εμπλέκουν άμεσα ως υπαίτιο και συνεργό σε εγκληματικές ενέργειες, έχουν μπλέξει την οικογένειά του, δέχεται απειλητικά μηνύματα και χλευαστικά σχόλια από το περιβάλλον του και όλο αυτό έχει γίνει τοξικό για τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Τα σχόλια που δέχεται καθημερινά είναι χιλιάδες, αναφέρουν ότι είναι πατέρας κάποιου εκ των τριών τέκνων. Αύριο το πρωί θα υποβάλλουμε μήνυση κατά συγκεκριμένων προσώπων και κατά αγνώστων και στη συνέχεια θα ζητηθεί κάποια προστασία» δήλωσε σχετικά ο κ. Κρεμμύδας.
Αναφορικά με την περίπτωση της Μαλένας, πάντως, ο Ιατροδικαστής, Σωκράτης Τσαντίρης τόνισε χθες πως είχε χαρακτηρίσει τον θάνατο της Μαλένας αδιευκρίνιστο, ζητώντας να εξεταστούν ξανά η καρδιά και τα σπλάχνα του παιδιού. «Είπα ότι δεν υπάρχει ηπατική ανεπάρκεια ως νόσημα, δεν υπάρχει τέτοια βλάβη, δεν προέκυπτε από κάποια ιατρική ενέργεια αλλά επειδή παράλληλα τέθηκε υπόψιν του ο θάνατος της Ίριδας, όπου δεν είχε ολοκληρωθεί η εξέτασή του… », σχολίασε ο κ. Τσαντίρης, εξηγώντας παράλληλα πως ανέλαβε την εκ νέου έρευνα του θανάτου τον Απρίλιο του 2021, αφού είχε συμβεί και η ανακοπή στη Τζωρτζίνα.
Συμπτώματα της κεταμίνης
Ο ίδιος ανέφερε επίσης πως έχουν διασωθεί υλικά σπλάχνων και ιστών από τη Μαλένα και εκτίμησε πως η νέα έρευνα των ιατροδικαστών θα βγάλει αποτέλεσμα που δεν θα βασίζεται μόνο στην κρίση τους, αλλά μετά από επανεξέταση αυτού του υλικού και αυτό «θα μας οδηγήσει εφόσον μιλάμε για εγκληματική πράξη, σε ένα θετικό εύρημα για να είμαστε σαφείς». Αναφορικά με τη νευρολογική εκτίμηση για τη Τζωρτζίνα, ο ιατροδικαστής επισήμανε πως στις παρενέργειες της κεταμίνης είναι η ταχυκαρδία, οι σπασμοί, καθώς «κάνει και έναν διαχωρισμό, κάνει κάποια ψυχιατρικά συμπτώματα, μέσα στα οποία μπορεί να είναι οι εφιάλτες», όπως τόνισε, σύμφωνα με το protothema.gr.
Λέων: «Ορισμός» ασφυξίας στην Ίριδα
Την ίδια ώρα, ως τον «ορισμό» του ασφυκτικού θανάτου χαρακτηρίζει ο Ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων τα ευρήματα στην περίπτωση του μικρότερου παιδιού της οικογένειας, στην λίγων μηνών Ίριδα. Ο ίδιος εμφανίστηκε κατηγορηματικός ως προς την αιτία θανάτου του έξι μηνών βρέφους, λέγοντας πως «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ό,τι ευρήματα έχουμε ειδικά σε χαρακτηριστικά όργανα, όπως πνεύμονες και εγκέφαλο, είναι ο ορισμός του ασφυκτικού θανάτου. Ακόμα και ένας νέος ιατροδικαστής διαβάσει στα βιβλία για τον ασφυκτικό θάνατο και δει τα ευρήματα στα συγκεκριμένα όργανα είναι ακριβώς αυτά τα ευρήματα».
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υποστήριξε πως θα πρέπει να αιτιολογηθεί το τραύμα μέσα στο στόμα του παιδιού, και δεύτερον το αίμα στο πανάκι. «Το πανάκι συνδέεται κι από την ίδια με το παιδί. Άρα το αίμα προέρχεται από το παιδί. Για να έχουμε αίμα πρέπει να έχουμε μια πηγή αιμορραγίας. Αυτή βρισκόταν εντός του στόματος άρα φανταζόμαστε όλοι που βρέθηκε το πανάκι», όπως σημείωσε.
«Παράλογα κίνητρα»
Δηλώσεις, ωστόσο, υπήρξαν και από την πλευρά της Ρούλας Πισπιρίγκου, διαμηνύοντας δια του συνηγόρου της πως δεν σκοτώνει μια γυναίκα τον απόλυτο συνδετικό κρίκο που έχει με έναν άντρα. «Έχω ακούσει από τον κ. Δασκαλάκη ότι η εντολέας μου είχε εξωσυζυγική σχέση, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μία γυναίκα να θέλει να φέρει πίσω το σύζυγό της, ενώ φέρεται να είχε εραστή», τόνισε ο Κωνσταντίνος Ζάρδας.
Κληθείς ακόμη να σχολιάσει το ενδεχόμενο κίνητρο της πελάτισσάς του, ο κ. Ζάρδας δήλωσε πως «για να φτάσουμε να μιλήσουμε για τα κίνητρα του δράστη, πρέπει πρώτα να έχει κριθεί η ενοχή του. Αυτή τη στιγμή μπορεί να γίνει μόνο θεωρητική συζήτηση. Αν το αφήγημα είναι ότι η γυναίκα αυτή έκανε 3 ή μία ανθρωποκτονία με κίνητρο να έχει κοντά της το σύζυγο, καταλαβαίνετε ότι αυτό δε συνάδει με την κοινή λογική». «Δε σκοτώνει μια γυναίκα τον απόλυτο συνδετικό κρίκο που έχει με έναν άντρα, δεν τον φέρνει με αυτόν τον τρόπο κοντά της. Οι πιο ισχυρές γέφυρες σε ένα ζευγάρι είναι τα παιδιά», συμπλήρωσε.
«Έχω ακούσει από τον κ. Δασκαλάκη ότι η εντολέας μου είχε εξωσυζυγική σχέση, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μία γυναίκα να θέλει να φέρει πίσω το σύζυγό της, ενώ φέρεται να είχε εραστή. Τα κίνητρα που παρουσιάζονται στα δικά μου αυτιά ακούγονται αντιφατικά και παράλογα. Δε με πείθουν», κατέληξε ο κ. Ζάρδας.