Ρέθυμνο: Οι πυροβολισμοί, η καταδίωξη και η... διακοπή απόσπασης!
Ρέθυμνο: Οι πυροβολισμοί, η καταδίωξη και η... διακοπή απόσπασης!

Ρέθυμνο: Οι πυροβολισμοί, η καταδίωξη και η… διακοπή απόσπασης!

Σενάριο από ταινία δράσης διαδραματίστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Ρέθυμνο, καθώς έπεσαν πυροβολισμοί σε μπλόκο της αστυνομίας. Θύελλα αντιδράσεων ξέσπασε από το συμβάν.

Κλιμάκιο της ΟΠΚΕ έδωσε σήμα για έλεγχο σε αγροτικό ΙΧ αυτοκίνητο στην περιοχή του Ατσιπόπουλου, ωστόσο το όχημα δεν σταμάτησε στον καθιερωμένο έλεγχο! Μάλιστα, στην προσπάθεια διαφυγής του, προσπάθησαν να χτυπήσει με το όχημα του το κλιμάκιο της ΟΠΚΕ.

Τότε οι άνδρες της ελληνικής αστυνομίας πυροβόλησαν στα ελαστικά του αυτοκινήτου για να το ακινητοποιήσουν, με αποτέλεσμα να βληθούν και μετά από ένα χιλιόμετρο περίπου κατάφεραν και συνέλαβαν τον οδηγό του οχήματος, ο οποίος μάλιστα έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές.

Και ενώ ο Πρόεδρος της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κρήτης έδωσε συγχαρητήρια στους άνδρες για τον επαγγελματισμό τους, καθώς ένας από την ομάδα των αστυνομικών άνηκε στο σώμα των Ειδικών Φρουρών, την ίδια ώρα το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έδωσε εντολή διακοπής απόσπασης από την ΟΠΚΕ των συμμετεχόντων στο περιστατικό.

Έντονη αντίδραση προκάλεσε η απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ φτάνοντας στην διαμαρτυρία και των υπολοίπων μελών της ΟΠΚΕ Ρεθύμνου, η οποία είχε ως αποτέλεσμα, την συνολική υποβολή αιτήσεων διακοπής απόσπασης από την ΟΠΚΕ, που κατατέθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου, ως προς ένδειξη συμπαράστασης των συναδέλφων του.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις