«Φεύγει» η σκόνη από την Κρήτη - Για δυνατούς ανέμους προειδοποιεί το Λιμεναρχείο
«Φεύγει» η σκόνη από την Κρήτη - Για δυνατούς ανέμους προειδοποιεί το Λιμεναρχείο

«Φεύγει» η σκόνη από την Κρήτη – Για δυνατούς ανέμους προειδοποιεί το Λιμεναρχείο

Βελτιώνονται οι καιρικές συνθήκες και καθαρίζει η ατμόσφαιρα στην Κρήτη.

Πιο αναλυτικά:

Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός, ενώ αραιή συννεφιά θα έχουν τα Δυτικά τμήματα της τις πρώτες πρωινές ώρες που όμως μέχρι το μεσημέρι θα έχει διαλύσει.

Οι άνεμοι θα έχουν στραφεί σε Βόρειοδυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, απομακρύνοντας την συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ των 10 και 24 βαθμών.

Το Κεντρικό Λιιμεναρχείο Ηρακλείου προειδοποιεί 

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου με ανακοίνωσή του ενημερώνει τους κατόχους σκαφών όγω των θυελλωδών ανέμων που αναμένονται.

Συγκεκριμένα:

  • Καλεί τους ιδιοκτήτες των ελλιμενιζομένων πλοίων και μικρών σκαφών της περιοχής να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης των σκαφών τους.
  • Τα ορμούντα επαγγελματικά αλιευτικά, πλοία αναψυχής και μικρά σκάφη να αποφύγουν τη δραστηριοποίησή τους κατά το χρονικό διάστημα των έντονων καιρικών φαινομένων.
  • Επίσης καλούνται να είναι σε ετοιμότητα τα ρυμουλκά ναυαγοσωστικά και εθελοντικές ομάδες για την παροχή συνδρομής σε περίπτωση που χρειαστεί.

Και τέλος το κεντρικό λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα για την αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε περίπτωση που χρειαστεί.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Καιρός - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις