Ρωσία-Ουκρανία: Συνεχίζονται χωρίς αντίκρισμα οι διαπραγματεύσεις
Ρωσία-Ουκρανία: Συνεχίζονται χωρίς αντίκρισμα οι διαπραγματεύσεις

Ρωσία-Ουκρανία: Συνεχίζονται χωρίς αντίκρισμα οι διαπραγματεύσεις

Ρώσοι και Ουκρανοί διαπραγματευτές πραγματοποίησαν βιντεοκλήση διάρκειας 90 λεπτών τη Δευτέρα και οι ομάδες εργασίας θα συνεχίσουν να συναντώνται καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, όπως δήλωσε ουκρανός διαπραγματευτής, σύμφωνα με το Reuters.

Ο Νταβίντ Αραχαμία, μέλος της ουκρανικής αντιπροσωπίας, φέρεται να είπε στα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης: «Σήμερα δουλεύουμε όλη μέρα. Η πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ, προειδοποίησε την Κυριακή ότι υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες για πρόοδο στις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας».

Την ίδια ώρα, ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι, Αλεξάντερ Ροντνιάνσκι, τόνισε στο BBC ότι οι συνομιλίες στοχεύουν να «παγιδεύσουν τη Δύση να πιστεύει ότι δεν χρειάζονται περαιτέρω κυρώσεις».

«Η Ρωσία δεν είναι σοβαρή για τις ειρηνευτικές συνομιλίες. Χρησιμοποιούσαν αυτές τις συνομιλίες ως τρόπο για να αποσπάσουν την προσοχή από το τι συμβαίνει στο πεδίο της μάχης. Δεν αναζητάς την ειρήνη και δεν βομβαρδίζεις πόλεις σε μεγάλη κλίμακα ταυτόχρονα», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κόσμος - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις