Σεισμός στο Αρκαλοχώρι: Θρήνος για τον Ιάκωβο Τζαγκαράκη
Σεισμός στο Αρκαλοχώρι: Θρήνος για τον Ιάκωβο Τζαγκαράκη

Σεισμός στο Αρκαλοχώρι: Θρήνος για τον Ιάκωβο Τζαγκαράκη

Θρήνος στη Μάρθα και σοκ στην τοπική κοινωνία, προκάλεσε ο αδόκητος χαμός ενός ανθρώπου της βιοπάλης, του 65χρονου Ιάκωβου Τζαγκαράκη, ο οποίος έχασε τη ζωή του από τον τρομακτικό σεισμό που σημειώθηκε σήμερα το πρωί με επίκεντρο το Αρκαλοχώρι ενώ εκείνος εκτελούσε εργασίες στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία!

Μαζί με τον γιο του δούλευε στην ανακατασκευή της μικρής εκκλησίας του Προφήτη Ηλία στο Αρκαλοχώρι ο 65χρονος οικοδόμος, ο οποίος ανασύρθηκε νωρίτερα νεκρός από τα ερείπια του ναού ο οποίος κατέρρευσε από το μεγάλο σεισμό.

Ο γιος του είναι μεταξύ των τραυματιών και φέρεται να έχει υποστεί κατάγματα.

Όπως λέει ο πρόεδρος της κοινότητας Μάρθας Κώστας Μαργαριτάκης το θύμα, που ζούσε μαζί με την οικογένεια του στις Μεσαμπελιές Ηρακλείου, είχε αναλάβει να αποκαταστήσει τις ζημιές της εκκλησίας που είχαν προκληθεί από τους προηγούμενους σεισμούς, που όλους αυτούς τους μήνες έχουν προκαλέσει αναστάτωση και φόβο στους κατοίκους:

«Δυστυχώς χάσαμε έναν δικό μας άνθρωπο είναι αλήθεια. Ήταν 62 ετών αν θυμάμαι καλά. Η εκκλησία στο Αρκαλοχώρι είχε υποστεί κάποιες ζημιές από τους προηγούμενους σεισμούς. Είχε πάρει εκείνος την δουλειά εδώ και καιρό και την έφτιαχνε μαζί με άλλους εργάτες. Την ώρα που δουλεύανε έγινε το κακό και χάθηκε ο άνθρωπος τόσο ξαφνικά. Οι άνθρωποι εγκλωβίστηκαν μέσα στην εκκλησία. Είχε δυο παιδιά και όλοι ζούσαν στο Ηράκλειο. Γνωρίζω πως και το παιδί του δούλευε μαζί του»

Ο άτυχος άνδρας πριν από λίγους μήνες είχε χάσει και τη μητέρα του: «Ηταν ένας καλός άνθρωπος, οικογενειάρχης ερχόταν εδώ συχνά, ήταν το πατρικό του σπίτι. Τώρα έχουν αρχίσει και το μαθαίνουν οι κάτοικοι εδώ και έχουν συγκλονιστεί. Πριν από πέντε μήνες είχε χάσει και τη μητέρα του και ερχόταν κάθε σαββατοκύριακο εδώ και τον βλέπαμε. Κρίμα τον πατριώτη μας θα τον θυμόμαστε πάντα».

Η είδηση συγκλόνισε την τοπική κοινωνία της Βιάννου. Ο Ιάκωβος Τζαγκαράκης – όπως αναφέρει το viannitika- υπήρξε ποδοσφαιριστής του Πατούχα αλλά και παράγοντας τόσο στην ομάδα της Άνω Βιάννου, όσο και στον Πήγασο Εμπάρου, επί σειρά ετών.

 

(Φωτογραφία από viannitika)

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις