Και η Κρήτη στα ελληνικά νησιά που κατατάσσει η Γερμανία στις περιοχές υψηλού κινδύνου
Και η Κρήτη στα ελληνικά νησιά που κατατάσσει η Γερμανία στις περιοχές υψηλού κινδύνου

Και η Κρήτη στα ελληνικά νησιά που κατατάσσει η Γερμανία στις περιοχές υψηλού κινδύνου

Λόγω του αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων κορωνοϊού, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας κατατάσσει, από την Τρίτη, την Κρήτη και άλλα ελληνικά νησιά του νότιου Αιγαίου στις περιοχές υψηλού κινδύνου.

Συγκεκριμένα, στις περιοχές υψηλού κινδύνου κατατάσσονται η Ρόδος, η Κως, η Μύκονος και η Νάξος -μαζί με την Κρήτη.

Ταξιδιώτες προερχόμενοι από περιοχές υψηλού κινδύνου, οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν αναρρώσει, θα τεθούν σε καραντίνα για 10 ημέρες, αλλά μπορούν να απαλλαγούν από αυτήν μετά από 5 ημέρες, εάν το διαγνωστικό τους τεστ είναι αρνητικό. Δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα όσοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή έχουν αναρρώσει, σύμφωνα με το iefimerida.gr.

Από την Κυριακή, τα Κανάρια Νησιά και η Καταλονία -μαζί με την πρωτεύουσα Βαρκελώνη και τις παραλίες της Κόστα Μπράβα- θα αφαιρεθούν από τη λίστα των περιοχών υψηλού κινδύνου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ και όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Περίπου 70 χώρες κατατάσσονται εξ ολοκλήρου ή εν μέρει στις περιοχές υψηλού κινδύνου από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Ολόκληρη η Ισπανία ήταν μέχρι τώρα περιοχή υψηλού κινδύνου, από την Κυριακή όμως, εκτός από τα Κανάρια Νησιά και την Καταλονία, θα αφαιρεθούν από τον κατάλογο των περιοχών υψηλού κινδύνου η Βαλένθια, η Καστίλη-Λα Μάντσα και οι Αστούριες.

Από την Κυριακή, στις νέες περιοχές υψηλού κινδύνου κατατάσσονται επίσης περιοχές της Ιρλανδίας, στα Βαλκάνια το Κόσοβο και η Βόρεια Μακεδονία, και η Δομινικανή Δημοκρατία στην Καραϊβική.

Η Βραζιλία κατατάσσεται στις περιοχές υψηλού κινδύνου με ακόμη αυστηρότερους κανονισμούς καραντίνας.

Η Ανδόρα και η Ουρουγουάη διαγράφονται εντελώς από τη λίστα των χωρών υψηλού κινδύνου.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις