Η Κρητική γαστρονομία «ταξιδεύει» στον ΟΗΕ – Γεύσεις του νησιού στη Βιέννη!

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή ΠΛΟΗΓΟΣ, σε συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία στην Αυστρία διοργανώνουν "Εβδομάδα Κρητικής Γαστρονομίας" στους χώρους του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Βιέννη, από 24 έως τις 28 Μαρτίου 2025.
Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής, είναι η ανάδειξη του “Κρητικού Διατροφικού Πολιτισμού” στο διεθνές πολυπολιτισμικό περιβάλλον (στελεχών-διπλωματών) του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και η διεθνοποίηση του περιεχομένου της, καθώς προβλέπεται η παρασκευή στην κουζίνα του "Vienna International Center" (VIC) 30 διαφορετικών Κρητικών πιάτων και η κατανάλωση τουλάχιστον 2.000 καθημερινών γευμάτων (σύνολο 10.000 γεύματα), κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα.
Μέσω της διάδοσης της κρητικής κουζίνας η Περιφέρεια Κρήτης επιδιώκει να προβάλει τον ξεχωριστό γαστρονομικό πλούτο του νησιού και να αναδείξει την μοναδική διατροφική του ταυτότητα ενδυναμώνοντας διεθνώς την αναγνωσιμότητα της Κρήτης ως προορισμού υψηλής γαστρονομικής αξίας .
Η δράση αυτή διενεργείται στο πλαίσιο του έργου "Κρήτη Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2026". Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την συνεργασία κι υποστήριξη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης (συμμετέχουν στην αποστολή 6 σεφ).

