Τα 50 καλύτερα φαγητά με αυγά του κόσμο – Πιάτο από την Κρήτη στην πρώτη τριάδα!

Η ελληνική κουζίνα συνεχίζει να κερδίζει διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο, με την κατάταξή της ως κορυφαία παγκοσμίως, αφήνοντας πίσω της άλλες διάσημες γαστρονομικές παραδόσεις, όπως την ιταλική. Αυτή τη φορά, το Taste Atlas δημοσίευσε τη λίστα με τα 50 καλύτερα πιάτα με αυγά στον κόσμο, στην οποία περιλαμβάνονται και παραδοσιακές ελληνικές συνταγές, καταλαμβάνοντας υψηλές θέσεις.
Η ελληνική παρουσία στη λίστα – Ποια πιάτα ξεχώρισαν
✅ Στην 3η θέση βρίσκεται η στάκα με αυγά, ένα κρητικό έδεσμα που συνδυάζει τα αυγά με στάκα, μια πλούσια γαλακτοκομική κρέμα που χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή κουζίνα της Κρήτης. Συχνά συνοδεύεται από απάκι, το γνωστό καπνιστό χοιρινό της Κρήτης, που απογειώνει τη γεύση του.
✅ Στην 4η θέση συναντάται η στραπατσάδα, γνωστή και ως καγιανάς, ένα πιάτο με αυγά και ντομάτα, που αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές στα ελληνικά τραπέζια.
✅ Στην 14η θέση, ξεχωρίζει η φουρτάλια ή φρουτάλια, η παραδοσιακή ομελέτα της Άνδρου, η οποία φτιάχνεται με πατάτες, λουκάνικα και αυγά, δίνοντας ένα χορταστικό αποτέλεσμα.
✅ Στην 27η θέση βρίσκεται η ελληνική ομελέτα, η οποία διαφοροποιείται από τις συνηθισμένες λόγω των τοπικών υλικών και της μοναδικής της προετοιμασίας.
✅ Στην 74η θέση, εντοπίζεται το σφουγγάτο, ένα ιδιαίτερο είδος ομελέτας που συναντάται σε διάφορες εκδοχές σε νησιά όπως η Κρήτη, η Σαντορίνη και η Μυτιλήνη.
Η παρουσία τόσων ελληνικών πιάτων στη λίστα του Taste Atlas επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά τη γαστρονομική παράδοση της χώρας και τη μοναδικότητα των τοπικών προϊόντων, που αναδεικνύουν τις συνταγές της σε παγκόσμιο επίπεδο.

