Χαμόγελο του Παιδιού για την 24χρονη από την Αμαλιάδα: «Ζούσε μια φρίκη με τα αδέρφια της, τα κακοποιούσαν»
Χαμόγελο του Παιδιού για την 24χρονη από την Αμαλιάδα: «Ζούσε μια φρίκη με τα αδέρφια της, τα κακοποιούσαν»

Χαμόγελο του Παιδιού για την 24χρονη από την Αμαλιάδα: «Ζούσε μια φρίκη με τα αδέρφια της, τα κακοποιούσαν»

Για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες μεγάλωσε η 24χρονη που βρίσκεται στα φώτα της δημοσιότητας εξαιτίας της υπόθεσης των θανάτων βρεφών στην Αμαλιάδα, μίλησε ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο, η 24χρονη και τα αδέρφια της «ζούσανε μια φρίκη» ενώ είχαν κακοποιηθεί από τον πατριό τους.

Η πρώτη αναφορά στο Χαμόγελο του Παιδιού για την οικογένεια έγινε το 2015 για την εξαφάνιση της έφηβης τότε Ειρήνης και από το 2017 ξεκίνησαν καταγγελίες. «Ήταν τόσο έντονες οι αναφορές που στέλναμε κατεπείγουσα αναφορά στην εισαγγελία, που τη βάζουμε σπάνια. Τότε συνελήφθη ο σύντροφος, ο εισαγγελέας ζήτησε να φύγουν τα παιδιά και πάλι τα ίδια. Συνεχίστηκε το δράμα αυτών των παιδιών», είπε ο κ. Γιαννόπουλος στην ΕΡΤ.

Οι «φρικτές αναφορές» και οι κακοποιήσεις

Για την εξαφάνιση το 2015 ο κ. Γιαννόπουλος είπε πως το «Χαμόγελο» ενημερώθηκε από το τμήμα Ασφαλείας, προκειμένου να γίνουν έρευνες. «Το πρώτο καμπανάκι ενός παιδιού που θέλει να πει κάτι είναι η εξαφάνιση. Το περιβάλλον του παιδιού δεν ήταν δύσκολο αλλά όταν είδα τι συνέβαινε σε αυτή την οικογένεια… Το περιβάλλον σε αυτή την οικογένεια μόνο ως δύσκολο δεν μπορεί να περιγραφεί Οι αναφορές που έγιναν όταν γύρισε η τότε έφηβη μητέρα ήταν φρικτές και πολλές».

Ο σύντροφος της μητέρας της Ειρήνης ήταν «ο κύριος παράγοντας του τεράστιου προβλήματος» και κακοποιούσε τα τρία παιδιά, σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο.

«Τα γνώριζαν οι αρμόδιοι, η πρόνοια είχε ενημερωθεί. Οι υπηρεσίες της πρόνοιας υπολειτουργούν. Όλοι γνώριζαν περιστατικά με λεπτομέρεια, περιστατικά – φρίκη, τα παιδιά είχαν εγκαταλειφθεί. Ήρθε πρόσωπο στο Χαμόγελο και πήγε το ίδιο στον εισαγγελέα για να πάρει την τότε έφηβη Ειρήνη προκειμένου να γλιτώσει από τη φρίκη που ζούσανε τα παιδιά», ανέφερε.

Η μητέρα των τριών παιδιών «ήταν εξαφανισμένη σε κάποια άλλη χώρα» και το πρόσωπο που ζήτησε να πάρει την Ειρήνη σπίτι του «νοιαζόταν για τα παιδιά που έβλεπε ότι ζούσαν σε ένα περιβάλλον καταστροφικό, δολοφονικό μπορώ να πω γιατί η ψυχή του παιδιού… Δεν είναι μόνο να σκοτώσεις ένα παιδί με φυσικό θάνατο, είναι και η ψυχολογία. Όλα αυτά τα χρόνια ζούσαν αυτή την κατάσταση, τι περιμένεις να βγει από ένα παιδί;».

«Τα παιδιά που έχουν προβλήματα με οικογένειες ψάχνουν να βρουν φροντίδα κάπου αλλού. Η φροντίδα κάπου αλλού ήταν σε περιβάλλον άρρωστο και επικίνδυνο. Έτσι φέρνει το ένα το άλλο και το παιδί οδηγήθηκε σε κατάσταση φρίκης», σημείωσε με νόημα ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις