Στην Κρήτη το ακριβότερο τυλιχτό στην Ελλάδα!
Στην Κρήτη το ακριβότερο τυλιχτό στην Ελλάδα!

Στην Κρήτη το ακριβότερο τυλιχτό στην Ελλάδα!

Ανεξέλεγκτη παραμένει η άνοδος των τιμών στο αγαπημένο γρήγορο φαγητό των Ελλήνων, με το τυλιχτό (πίτα – σουβλάκι) να σημειώνει νέες αυξήσεις.

Σύμφωνα με έρευνα της Pricefox, ο μέσος όρος της τιμής του σουβλακιού σε όλη τη χώρα ξεπερνά πλέον τα 3,60 ευρώ. Ωστόσο, την αρνητική πρωτιά κατέχει η Κρήτη, και συγκεκριμένα το Ηράκλειο, όπου το κόστος του τυλιχτού φτάνει ακόμα και τα 5 ευρώ, καθιστώντας το ακριβότερο στην Ελλάδα.

Αντίθετα, στην Πάτρα, οι καταναλωτές βρίσκουν το πιο οικονομικό τυλιχτό, αν και καμία από τις 6 πόλεις που εξετάστηκαν στην έρευνα δεν προσφέρει πλέον σουβλάκι με τιμή κάτω από 2,80 ευρώ – κάτι που πέρυσι ήταν ακόμα δυνατό.

Οι αυξήσεις είναι ορατές παντού, ενώ οι διαφορές στις επιλογές κρέατος δεν φαίνεται να επιδρούν δραστικά στις τιμές. Ελαφρώς υψηλότερες είναι οι τιμές για το τυλιχτό με μπιφτέκι, αλλά η απόκλιση παραμένει μικρή σε σχέση με άλλα είδη.

Η ακρίβεια στο καθημερινό φαγητό προβληματίζει τους καταναλωτές, που βλέπουν την παραδοσιακή αυτή επιλογή να μετατρέπεται σταδιακά σε «πολυτέλεια».

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα