Το Πανεπιστήμιο Κρήτης καλωσόρισε τους νέους φοιτητές και φοιτήτριές του
Το Πανεπιστήμιο Κρήτης καλωσόρισε τους νέους φοιτητές και φοιτήτριές του

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης καλωσόρισε τους νέους φοιτητές και φοιτήτριές του

Την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2023, το Πανεπιστήμιο Κρήτης ολοκλήρωσε με επιτυχία την εβδομάδα υποδοχής των νέων πρωτοετών φοιτητών και φοιτητριών του, μέσα από δύο εκδηλώσεις στις Πανεπιστημιουπόλεις Ρεθύμνου και Ηρακλείου. Εκατοντάδες νέοι, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, έγιναν δεκτοί σε ένα από τα κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με χαιρετισμούς που ανέδειξαν τη σημασία της πανεπιστημιακής ζωής και εκπαίδευσης. Στην Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου, ο Πρύτανης, Καθηγητής Γεώργιος Μ. Κοντάκης, καλωσόρισε τους νέους φοιτητές & φοιτήτριες τονίζοντας την πλούσια ακαδημαϊκή κληρονομιά του Πανεπιστημίου Κρήτης και ευχόμενος καλή επιτυχία στις σπουδές τους. Υπογράμμισε τη δέσμευση του Ιδρύματος στη δημοκρατία, την ακαδημαϊκή αριστεία και την καινοτομία, που προσφέρουν στους φοιτητές ευκαιρίες ανάπτυξης και εξέλιξης. Η Αντιπρύτανις Ανάπτυξης, Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, Καθηγήτρια Μελίνα Ταμιωλάκη, επισήμανε τη σπουδαιότητα της διεθνούς παρουσίας του Πανεπιστημίου και την ανάγκη των φοιτητών να ενσωματωθούν στην ακαδημαϊκή κοινότητα και στην τοπική κοινωνία.

Στην Πανεπιστημιούπολη Ηρακλείου, χαιρετισμούς απηύθυναν η Αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Δια Βίου Μάθησης και Ερευνητικής Πολιτικής, Καθηγήτρια Μαρία Βαμβακάκη και η Αντιπρύτανις Διοικητικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, Καθηγήτρια Σοφία Σχίζα. Οι ομιλίες τους επικεντρώθηκαν στη διαρκή υποστήριξη των φοιτητών, στη δέσμευση του Πανεπιστημίου για την ακαδημαϊκή αριστεία και την έρευνα, ενώ υπογράμμισαν την παγκόσμια αναγνώριση του Ιδρύματος και ευχήθηκαν στου φοιτητές αυτή η νέα περίοδος της ζωής τους να είναι γεμάτη επιτυχίες, έμπνευση, δημιουργικότητα και προσωπική ικανοποίηση.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις ακαδημαϊκές και διοικητικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθώς και να γνωρίσουν τις Πολιτιστικές Φοιτητικές Ομάδες, ενθαρρύνοντας την ενεργή συμμετοχή τους στην πλούσια φοιτητική ζωή του Πανεπιστημίου.

Στον προαύλιο χώρο, το κλίμα ήταν γιορτινό, με παραδοσιακούς κρητικούς χορούς, μουσική από DJ και πλούσια εδέσματα. Οι φοιτητές διασκέδασαν, ενώ παράλληλα γνωρίστηκαν μεταξύ τους, καλλιεργώντας δεσμούς και νέες φιλίες σε ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον, που προάγει την κοινωνική ένταξη και τη συνεργασία.

Οι επιτυχημένες εκδηλώσεις υποστηρίχθηκαν από την Περιφέρεια Κρήτης και τους χορηγούς*, οι οποίοι συνέβαλαν καθοριστικά στη δημιουργία μιας αξέχαστης εμπειρίας για τους νέους φοιτητές.

Με αυτές τις εκδηλώσεις, το Πανεπιστήμιο Κρήτης επιβεβαίωσε τη διαρκή δέσμευσή του στην παροχή υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης και φοιτητικής μέριμνας, διαμορφώνοντας τις προϋποθέσεις για ένα επιτυχημένο και δημιουργικό ακαδημαϊκό έτος.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις