Στις Ασίτες ο Λευτέρης Αυγενάκης - «Αναλαμβάνω την πρωτοβουλία οργάνωσης μια σειρά ημερίδων για να φέρουμε κοντά τον κόσμο»
Στις Ασίτες ο Λευτέρης Αυγενάκης - «Αναλαμβάνω την πρωτοβουλία οργάνωσης μια σειρά ημερίδων για να φέρουμε κοντά τον κόσμο»

Στις Ασίτες ο Λευτέρης Αυγενάκης – «Αναλαμβάνω την πρωτοβουλία οργάνωσης μια σειρά ημερίδων για να φέρουμε κοντά τον κόσμο»

Χθες, Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, ο Βουλευτής Ηρακλείου και πρώην Υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης συνάντησε τους κατοίκους του χωριού Άνω Ασίτες.

Μετά τη συνάντηση τους έκανε στην ακόλουθη ανάρτηση στα social media:

ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΑΝΩ ΑΣΙΤΕΣ

Σήμερα, στο καφενείο του Γιάννη Χαραλαμπάκη συνάντησα τους κατοίκους των Άνω Ασιτών, και μαζί συζητήσαμε έναν πολύ σημαντικό στόχο: την ανάπτυξη του αγροτουρισμού στην περιοχή μας. Από τη συνάντηση αυτή αναδύθηκαν προτάσεις για το πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τον πλούτο της τοπικής μας φυσιογνωμίας και παράδοσης, προσφέροντας παράλληλα πνοή στην τοπική οικονομία.

Η κυβέρνηση έχει ήδη λάβει μέτρα στήριξης για την προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, με την παροχή χρηματοδοτικών κινήτρων για την ανακαίνιση παραδοσιακών κτιρίων και την αναβάθμιση υποδομών να αποτελούν τα βασικότερα. Επιπλέον, έχουν θεσπιστεί προγράμματα επιμόρφωσης και κατάρτισης για όσους επιθυμούν να ασχοληθούν με τον αγροτουρισμό, εφοδιάζοντάς τους με τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του σύγχρονου τουριστικού τομέα.

Αυτές οι πρωτοβουλίες αποτελούν σημαντικά βήματα προς την επίτευξη μιας βιώσιμης και πολυδιάστατης τουριστικής ανάπτυξης.
Ωστόσο η δική μου δέσμευση δεν σταματά εδώ. Αναλαμβάνω την πρωτοβουλία οργάνωσης μια σειρά ημερίδων, στις οποίες μια από τις κύριες θεματικές θα είναι ο Αγροτουρισμός στην Κρήτη. Στόχος αυτών των ημερίδων είναι να φέρουμε κοντά επιχειρηματίες, αγρότες, ακαδημαϊκούς και τοπικούς φορείς, ώστε να ακουστούν προτάσεις  και πρακτικές που θα συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη του αγροτουρισμού στο νησί μας!

🙏🏼 Ευχαριστώ όλους όσοι παρευρέθηκαν!

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα