Ένταση στο Μαρτινέγκο από μερίδα οπαδών του Ηροδότου – Όσα καταγγέλλει ο Εργοτέλης
Ένταση στο Μαρτινέγκο από μερίδα οπαδών του Ηροδότου – Όσα καταγγέλλει ο Εργοτέλης

Ένταση στο Μαρτινέγκο από μερίδα οπαδών του Ηροδότου – Όσα καταγγέλλει ο Εργοτέλης

Το Μαρτινέγκο φιλοξένησε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα που αρχικά είχε όλα τα χαρακτηριστικά μιας γιορτής, με δύο ιστορικές ομάδες του νησιού, τον Εργοτέλη και τον Ηρόδοτο, να αναμετρώνται μπροστά σε δεκάδες φιλάθλους, με τους «κιτρινόμαυρους» να επικρατούν με 2-0.

Η ατμόσφαιρα ήταν ιδανική, καθώς οι φίλαθλοι και των δύο ομάδων ήρθαν για να απολαύσουν έναν αγώνα υψηλού επιπέδου, με τη στήριξη στον Εργοτέλη να είναι συγκινητική.

Η διοίκηση του Εργοτέλη εξέφρασε την ικανοποίησή της για την αφοσίωση των φιλάθλων, οι οποίοι, παρά τις δυσκολίες των τελευταίων ετών και την πτώση στα τοπικά πρωταθλήματα, συνεχίζουν να στηρίζουν την ομάδα σε κάθε γήπεδο. «Είμαστε περήφανοι για τον κόσμο μας, που παραμένει στο πλευρό της ομάδας, κάνοντάς μας όλους υπερήφανους», ανέφερε χαρακτηριστικά το ΔΣ του Εργοτέλη.

Ωστόσο, η ευφορία της ημέρας επισκιάστηκε από ένα σοβαρό περιστατικό που σημειώθηκε με μερίδα οπαδών του Ηροδότου.  Όπως αναφέρει ο Εργοτέλης σε επίσημη ανακοίνωσή του, ορισμένοι "φίλαθλοι" του Ηροδότου δημιούργησαν προβλήματα τόσο κατά την είσοδό τους στο γήπεδο όσο και κατά τη διάρκεια του αγώνα, με αποκορύφωμα τα γεγονότα μετά τη λήξη. Οι συμπεριφορές αυτές, σύμφωνα με τον Εργοτέλη, απείλησαν να μετατρέψουν το γιορτινό κλίμα του αγώνα σε τραγωδία.

Η διοίκηση του Εργοτέλη, παραμένοντας πιστή στις αξίες του συλλόγου, που μετρούν 95 χρόνια ιστορίας, έκανε σαφές πως θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε τέτοια φαινόμενα να μην επαναληφθούν, ζητώντας από τη διοίκηση του Ηροδότου να απομονώσει τα ακραία στοιχεία που βρέθηκαν στο γήπεδο. «Καλούμε τη διοίκηση του Ηροδότου και τους υγιείς φιλάθλους της Νέας Αλικαρνασσού να δράσουν αποφασιστικά, ώστε τέτοια περιστατικά να σταματήσουν οριστικά, στο όνομα της ιστορίας των ομάδων μας και στη μνήμη των αδικοχαμένων φιλάθλων ανά την Ελλάδα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση: «Σήμερα (σ.σ. χθες) στο Μαρτινέγκο διεξήχθη ένα παιχνίδι γιορτή. Δύο ιστορικές ομάδες του νησιού αναμετρήθηκαν σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα υψηλού επιπέδου, τον οποίο είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν εκατοντάδες φίλοι και των δύο ομάδων.

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ο κόσμος μας απολαμβάνει μια ομάδα, αντάξια της ιστορίας του Συλλόγου. Ένας κόσμος που πάντα, ακόμα και μετά την πτώση στα τοπικά πρωταθλήματα, στήριξε και στηρίζει σταθερά τον Εργοτέλη, σε όλα τα γήπεδα που αγωνίζεται, κάνοντάς μας όλους υπερήφανους και τον ευχαριστούμε για αυτό.

Δεν μπορούμε όμως να κλείσουμε τα μάτια, παρά την ευφορία από τη νίκη, σε ένα σοβαρό περιστατικό.

Αυτό έχει να κάνει με την παρουσία μερίδας "φιλάθλων" του Ηροδότου. Από την είσοδό τους, καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, αλλά και μετά το τέλος του, μας θύμισαν πόσο σύντομα μπορεί ένα ποδοσφαιρικό ματς-γιορτή, να μετατραπεί σε τραγωδία.

Ο ΓΣ Εργοτέλης, πιστός στις αρχές που τον διέπουν 95 χρόνια, θα κάνει τα πάντα, ώστε οι φίλαθλοι της ομάδας μας και των εκάστοτε φιλοξενούμενων, να μπορούν να παρακολουθούν τα παιχνίδια από την ίδια κερκίδα.

Καλούμε τη διοίκηση του Ηροδότου, την οποία εκτιμούμε και τους υγιείς φιλάθλους της Νέας Αλικαρνασσού, τους οποίους σεβόμαστε, να απομονώσουν αυτά τα στοιχεία. Να συμβάλουν ώστε τέτοια φαινόμενα να εκλείψουν μια για πάντα από τα γήπεδα. Στο όνομα της ιστορίας των ομάδων μας. Στη μνήμη τόσων αδικοχαμένων φιλάθλων ανά την Ελλάδα.

Εκ του ΔΣ του ΓΣ Εργοτέλη».

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Αθλητισμός - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις