Δολοφονία Σούζαν Ίτον: Τα παιδιά της δεν γνωρίζουν ακόμα και σήμερα τις τραγικές λεπτομέρειες της δολοφονίας της
Δολοφονία Σούζαν Ίτον: Τα παιδιά της δεν γνωρίζουν ακόμα και σήμερα τις τραγικές λεπτομέρειες της δολοφονίας της

Δολοφονία Σούζαν Ίτον: Τα παιδιά της δεν γνωρίζουν ακόμα και σήμερα τις τραγικές λεπτομέρειες της δολοφονίας της

Την τραγικές λεπτομέρειες του θανάτου της μητέρας τους αγνοούν τα στενά συγγενικά της πρόσωπα. Χτες πάντως παίχτηκε το τελευταίο επεισόδιο της τραγικής υπόθεσης, με τον θύτη του στυγερού εγκλήματος να κρίνεται και από το Εφετείο Κρήτης, ένοχος και με την ποινή να παραμένει ισόβια.

Όπως δήλωσε μάλιστα η συνήγορος της οικογένειας Βάσω Πανταζή στο in.gr και είναι κάτι που είχε επαναλάβει και στο Flashnews.gr σε προηγούμενες ημερομηνίες που επρόκειτο να γίνει το Εφετείο αλλά τελικά είχε λάβει (για διάφορους λόγους) αναβολή, τα παιδιά της εξακολουθούν να μη γνωρίζουν, ακόμα και σήμερα, τις ακριβείς συνθήκες του θανάτου της μητέρας τους.

“Με τη συνεδρίαση στο Εφετείο της Κρήτης για την οικογένεια της εκλιπούσης, ολοκληρώθηκε η δικαστική πλευρά αυτής της φρικιαστικής ιστορίας. Αρκεί να σας πω ότι τα δυο της αγόρια ακόμη και σήμερα δεν γνωρίζουν τις ακριβείς συνθήκες, κάτω από τις οποίες έχασε η μητέρα τους τη ζωή τους και τους έχουμε αποκρύψει το κομμάτι που έχει να κάνει με τον βιασμό. Γιατί παρότι τόσο τα δύο αγόρια όσο και ο σύζυγός της βρέθηκαν στην Ελλάδα, δεν μπόρεσαν, ούτε αυτή τη φορά να έρθουνε στην ακροαματική διαδικασία και να δουν μπροστά τους τον δολοφόνο και βιαστή της μητέρας και συζύγου τους”.

Η κ. Πανταζή αναφέρθηκε και στην παρουσία της αδερφής της Σούζαν Ίτον στο δικαστήριο, χτες στα Χανιά: “Η μόνη μάρτυρας που κατέθεσε ήταν η αδερφή της η οποία με έναν πάρα πολύ περιγραφικό τρόπο, εξήγησε στο δικαστήριο πώς αυτά τα δύο παιδιά και ο σύζυγος μέσα σε ένα τραγικό μεσημέρι, την χάσανε για πάντα με έναν αποτρόπαιο τρόπο. Αυτό που συγκλονίζει είναι και πάλι η προκλητική στάση του κατηγορουμένου, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίστηκε και σε αυτό το δικαστικό βαθμό, ότι απλά υπήρξε ένα τροχαίο ατύχημα με την Σούζαν Ίτον και πως τίποτα από τα υπόλοιπα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, ενώ ο ίδιος είχε ομολογήσει με κάθε λεπτομέρεια τις φρικιαστικές πράξεις τις οποίες έκανε σε βάρος της”.

Υπενθυμίζεται ότι χτες, το δικαστήριο απέρριψε τα ελαφρυντικά και ως προς τις ποινές, αποφάσισε ομόφωνα για την πρώτη πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ποινή ισόβιας κάθειρξης, για τη δεύτερη πράξη του βιασμού, κατά πλειοψηφία ποινή 13 ετών και για την τρίτη πράξη της παράνομης οπλοκατοχής ομόφωνα ποινή 3 μηνών.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις