Εσωκομματικά άτρωτος ο Νίκος Ανδρουλάκης - Διπλασίασε τα ποσοστά του στον δεύτερο γύρο
Εσωκομματικά άτρωτος ο Νίκος Ανδρουλάκης - Διπλασίασε τα ποσοστά του στον δεύτερο γύρο

Εσωκομματικά άτρωτος ο Νίκος Ανδρουλάκης – Διπλασίασε τα ποσοστά του στον δεύτερο γύρο

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο αδιαμφισβήτητος νικητής και του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ, επικρατώντας με ποσοστό της τάξης του 60% έναντι του συνυποψηφίου του, Χάρη Δούκα.

Η επικράτησή του, που ήρθε μετά από μια τρίμηνη προεκλογική εκστρατεία, υπογραμμίζει την ισχυρή υποστήριξη που απέσπασε από τη βάση του κόμματος, διαμορφώνοντας ένα αποτέλεσμα που εδραιώνει τη θέση του στην ηγεσία.

Ευρύτατη υποστήριξη στις περιφέρειες

Η νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη χαρακτηρίζεται από την πλειοψηφία στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας, με ποσοστά κοντά στο 60-40%. Η υποψηφιότητά του σημείωσε ιδιαίτερα δυνατά αποτελέσματα τόσο στην Αθήνα όσο και στην Αττική, ενώ εντυπωσιακή ήταν η κυριαρχία του στην Κρήτη, όπου το ποσοστό του άγγιξε το 80%.

Σε μια εκλογική διαδικασία όπου καταγράφηκε ρεκόρ συμμετοχής για το ΠΑΣΟΚ, με περισσότερους από 300.000 ψηφοφόρους να προσέρχονται στις κάλπες, η υποστήριξη προς τον Ανδρουλάκη αποτυπώνεται με σαφήνεια.

Η απόφαση για τις εκλογές

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να προχωρήσει σε εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής στις 30 Ιουνίου. Αυτό συνέβη λίγες εβδομάδες μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, όπου το ΠΑΣΟΚ συγκέντρωσε 12,79%, αυξάνοντας τη δύναμή του σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του 2023, όπου είχε λάβει 11,84%.

Η απόφαση αυτή ήρθε ως απάντηση στην αμφισβήτηση που αντιμετώπισε από στελέχη του κόμματος, οι οποίοι έθεσαν ερωτήματα για τη στρατηγική και την κατεύθυνση της παράταξης. Στο πλαίσιο αυτό, ο Ανδρουλάκης προκήρυξε εκλογές στις οποίες ανταποκρίθηκαν συνολικά έξι υποψήφιοι, ανάμεσά τους και ο Χάρης Δούκας, ο Παύλος Γερουλάνος, η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Μιχάλης Κατρίνης και η Νάντια Γιαννακοπούλου.

"Η επόμενη κυβέρνηση της χώρας"

Σε τοποθέτησή του κατά την προεκλογική εκστρατεία, ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε δηλώσει ότι τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ «θα κληθούν να αποφασίσουν όχι μόνο για τον νέο ηγέτη αλλά για το ύφος, το ήθος και την κατεύθυνση της επόμενης κυβέρνησης της χώρας». Επεσήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ, ως η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση, θα ανταποκριθεί στα αιτήματα των πολιτών, προσφέροντας πειστικές λύσεις και επαναφέροντας την προοπτική και την ελπίδα για τη χώρα.

Στον δεύτερο γύρο

Στον πρώτο γύρο των εκλογών, ο Ανδρουλάκης πρώτευσε με ποσοστό άνω του 30%. Στον δεύτερο γύρο, με την αναμέτρηση να περιορίζεται ανάμεσα στον ίδιο και τον Χάρη Δούκα, κατόρθωσε να διπλασιάσει την υποστήριξή του, καταγράφοντας μια καθαρή και εμφατική νίκη. Η βάση του ΠΑΣΟΚ έδειξε εμπιστοσύνη στην ηγεσία του, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για μια ισχυρή προοδευτική πορεία της παράταξης στο μέλλον.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις