Εμπρησμός στο αμαξοστάσιο στο Μαλεβίζι: Το κίνητρο, το... άκυρο από τον Δήμο και ο «δημοφιλής» Κρητικός
Εμπρησμός στο αμαξοστάσιο στο Μαλεβίζι: Το κίνητρο, το... άκυρο από τον Δήμο και ο «δημοφιλής» Κρητικός

Εμπρησμός στο αμαξοστάσιο στο Μαλεβίζι: Το κίνητρο, το… άκυρο από τον Δήμο και ο «δημοφιλής» Κρητικός

Περίπου ένα μήνα πριν από τον εμπρησμό των απορριμματοφόρων του Δήμου Μαλεβιζίου, οι αρχές κατάφεραν να εξιχνιάσουν την υπόθεση και να συλλάβουν τρία άτομα, μεταξύ των οποίων και ο 44χρονος φερόμενος ως ηθικός αυτουργός.

Πασίγνωστος Κρητικός πίσω από τον εμπρησμό στο αμαξοστάσιο του Δήμου Μαλεβιζίου!

Ο συγκεκριμένος άνδρας, γνωστός στην Κρήτη, φέρεται να είχε προσεγγίσει έναν εκ των δύο φυσικών αυτουργών, ηλικίας 53 ετών, προκειμένου να του αναθέσει το «συμβόλαιο» εμπρησμού, έναντι αμοιβής 5.000 ευρώ. Ο 53χρονος, γνωστός στις αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών, σύμφωνα με την Αστυνομία, ομολόγησε την εμπλοκή του και κατονόμασε τον 44χρονο ως ηθικό αυτουργό. Επίσης, συνεργάστηκε με τον 39χρονο συνεργό του για την εκτέλεση της ενέργειας.

Εκτός από το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας σε κρίσιμα σημεία, πληροφορίες αναφέρουν ότι η αστυνομία βρήκε και κομμάτι από μπουφάν (με ίχνη υαλοβάμβακα) στον χώρο του εμπρησμού. Το κομμάτι αυτό αποτέλεσε καθοριστικό στοιχείο για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη των τριών φερόμενων δραστών.

Από την αρχή, οι αστυνομικές αρχές είχαν σχηματίσει σαφή εικόνα για τους φυσικούς αυτουργούς και προσπαθούσαν να εντοπίσουν τον ηθικό αυτουργό της επίθεσης. Η έρευνα επικεντρώθηκε στο κίνητρο, που φαίνεται να συνδέεται με τη μη ανανέωση σύμβασης παροχής υπηρεσιών καθαριότητας, οδηγώντας τους στον 44χρονο γνωστό επιχειρηματία. Οι αστυνομικοί βρήκαν στα χέρια τους αποδεικτικά στοιχεία, μεταξύ των οποίων τηλεφωνικές επικοινωνίες ενός εκ των φυσικών αυτουργών με τον 44χρονο, ο οποίος, σύμφωνα με τις αρχές, φέρεται να οργάνωσε την εμπρηστική επίθεση με στόχο την καταστροφή του νέου στόλου του δήμου.

Η σύλληψη του 44χρονου έγινε νωρίς την Τετάρτη, μετά από εφόδους της ΕΚΑΜ σε δύο σπίτια που διατηρεί. Αν και ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες, οι αρχές θεωρούν ότι το κίνητρο πίσω από την πράξη σχετίζεται με τη διαχείριση των απορριμμάτων. Ο κατηγορούμενος διατηρεί απορριμματοφόρα, τα οποία είχε προτείνει προς μίσθωση στον δήμο για την αποκομιδή των απορριμμάτων, κάτι που τελικά δεν προχώρησε το καλοκαίρι.

Στην προανάκριση, οι αρχές πήραν καταθέσεις από υπευθύνους της καθαριότητας του Δήμου Μαλεβιζίου, όπου αναφέρεται ότι το συγκεκριμένο διάστημα έγιναν σημαντικές προσπάθειες αναδιοργάνωσης στην αποκομιδή των απορριμμάτων, γεγονός που ενδεχομένως προκάλεσε δυσαρέσκεια.

Ο 44χρονος αντιμετωπίζει την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στον εμπρησμό, ενώ του αποδίδεται και απόπειρα εκβίασης, καθώς φέρεται να επιδίωκε να πιέσει οικονομικά τον δήμο για την εκμίσθωση των υπηρεσιών του. Οι κατηγορίες που βαραίνουν και τους δύο φυσικούς αυτουργούς περιλαμβάνουν εμπρησμό με σημαντική ζημιά σε εγκαταστάσεις κοινής ωφέλειας.

 

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις