Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Τα πρώτα αποτελέσματα – Ποιοι προηγούνται
Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Τα πρώτα αποτελέσματα – Ποιοι προηγούνται

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Τα πρώτα αποτελέσματα – Ποιοι προηγούνται

Ολοκληρώθηκε στις 20:00 τελικώς ο πρώτος γύρος της διαδικασίας εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για την ανάδειξη του ηγέτη του κόμματος.

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Τα πρώτα αποτελέσματα από το Ηράκλειο

Η προσέλευση φίλων και μελών του ΠΑΣΟΚ στις κάλπες ήταν τεράστια συγκριτικά με την αναμέτρηση για την ανάδειξη ηγεσίας το 2021, σε όλη την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, οι ψηφοφόροι ανήλθαν σε 301.355, με περισσότερους από 180.000 να αποτελούν νέα μέλη της παράταξης. Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τα πρώτα αποτελέσματα, ενώ ήδη έχει γίνει η καταμέτρηση σε αρκετούς Δήμους ανά την επικράτεια.

Νίκος Ανδρουλάκης, Χάρης Δούκας, Πάνος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Μιχάλης Κατρίνης και Άννα Διαμαντοπούλου ρίχθηκαν στη μάχη για την προεδρία. Η ψηφοφορία για την εκλογή ανάδειξης προέδρου του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε στις 07:00 και διήρκησε έως τις 20:00, μετά την απόφαση που ελήφθη για παράταση μίας ώρας. Νέα προθεσμία δόθηκε μόνο για τα εκλογικά τμήματα στα οποία υπάρχουν ακόμη ουρές, προκειμένου να διευκολυνθούν οι ψηφοφόροι.

Προβάδισμα Ανδρουλάκη – Γερουλάνου δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Παύλος Γερουλάνος προηγούνται στην κούρσα της εσωκομματικής κάλπης του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Κατά πληροφορίες, η πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη δίνει ως δεύτερο τον Παύλο Γερουλάνο, ενώ αντίστοιχη επιβέβαιωση υπάρχει από την πλευρά του βουλευτή Α’ Αθηνών.

Γλαβίνας: Mήνυμα της κοινωνίας οι 300.000 ψηφοφόροι – Πήραμε «πράσινη κάρτα»

«Σπάσαμε το φράγμα των 300.000. Είναι ένα μήνυμα της κοινωνίας. Μια πράσινη κάρτα και μια ώθηση της κοινωνίας να συνεχίσει το ΠΑΣΟΚ με περισσότερο ζήλο και υπομονή», ανέφερε ο Θανάσης Γλαβίνας, μιλώντας στην ΕΡΤ για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Ο Θανάσης Γλαβίνας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την, όπως τη χαρακτήρισε, υποδειγματική διαδικασία.

«Δημιουργήθηκαν οι βάσεις για να υπάρχει ενότητα την επόμενη ημέρα» σημείωσε π εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Θανάσης Γλαβίνας προσθέτοντας ότι έγινε ένα σημαντικό βήμα για την επόμενη μέρα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «υπήρχε όλη η καλή διάθεση από την αρχή, γιατί ο στόχος ήταν ένας να μεγαλώσει το ΠΑΣΟΚ, να μεγαλώσει η παράταξη, να πετύχει μια υποδειγματική διαδικασία, βαθιά πολιτική. Συζητήθηκαν πράγματα, ακούστηκαν ιδέες στο δημόσιο διάλογο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συμπλήρωσε, δε, ότι «όλη αυτή η διαδικασία δεν θα αλλάξει το πολιτικό σκηνικό από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά είναι ένα σημαντικό βήμα».

Όπως τόνισε ο Θανάσης Γλαβίνας ο μεγάλος αριθμός των ψηφοφόρων είναι μια μεγάλη ευθύνη για την επόμενη μέρα. «Έχουμε όλα τα εχέγγυα για να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια», σημείωσε.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην «πολιτική αυτονομία του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι είναι αδιαπραγμάτευτη» αν και όπως είπε οι πολίτες με την ψήφο τους θα καθορίσουν την επόμενη μέρα του κόμματος.

«Η πολιτική αυτονομία τέθηκε, συζητήθηκε και νομίζω ότι η θετική ψήφος των πολιτών θα μετρήσει», κατέληξε.

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Ανατροπή στην πρώτη τριάδα!

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις