LIVE BLOG: Φουντώνει επικίνδυνα η «φωτιά» στη Μέση Ανατολή - Ισραήλ και ΗΠΑ προετοιμάζουν αντίποινα
LIVE BLOG: Φουντώνει επικίνδυνα η «φωτιά» στη Μέση Ανατολή - Ισραήλ και ΗΠΑ προετοιμάζουν αντίποινα

LIVE BLOG: Φουντώνει επικίνδυνα η «φωτιά» στη Μέση Ανατολή – Ισραήλ και ΗΠΑ προετοιμάζουν αντίποινα

Σε αχαρτογράφητα νερά κινείται πλέον η Μέση Ανατολή, και κατά συνέπεια όλος ο κόσμος.

Η κατάσταση βρίσκεται πλέον εκτός ορίων, μετά και την εκφρασμένη πρόθεση των ΗΠΑ, δια στόματος Μπάιντεν, να στηρίξει το Ισραήλ σε μία επίθεση αντιποίνων, που θα έχει στόχο τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Ιράν, αντί για τις πυρηνικές, προκαλώντας την οργή της Τεχεράνης.

Το Ιράν έστειλε τελεσίγραφο στις ΗΠΑ, προειδοποιώντας πως ένα μεγάλο χτύπημα στο Ισραήλ θα οδηγήσει σε επιθέσεις σε ισραηλινές υποδομές και οποιαδήποτε χώρα βοηθάει μια τέτοια επίθεση θα θεωρείται ιρανικός στόχος.

«Εάν οποιαδήποτε χώρα παράσχει βοήθεια στον επιτιθέμενο, θα θεωρείται επίσης συνεργός και νόμιμος στόχος. Συμβουλεύουμε τις χώρες να απόσχουν να εμπλακούν στη σύγκρουση μεταξύ του ισραηλινού καθεστώτος και του Ιράν και να αποστασιοποιηθούν από τη μάχη».

Το Ιράν τόνισε επίσης ότι δεν θα σταλούν μηνύματα σε «επιτιθέμενους» παρά μόνο μέσω των Ελβετών διπλωματών, της χώρας που έχει οριστεί να διαβιβάζει ιρανικά μηνύματα στις ΗΠΑ. Υπήρχαν ισχυρισμοί ότι το Ιράν χρησιμοποιούσε το Κατάρ ως ενδιάμεσο με τις ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα οι συγκρούσεις τόσο στο έδαφος, όσο και από αέρος συνεχίζονται με σφοδρότητα και απώλειες για όλες τις πλευρές.

Αργά το βράδυ της Πέμπτη, οι ισραηλινοί χτύπησαν τον προσφυγικό καταυλισμό της Τούλκαρεμ, στη Δυτική Όχθη, σκοτώνοντας τουλάχιστον 16 άνθρωπους, σύμφωνα με απολογισμό του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας.

Παράλληλα ο IDF εξέδωσε προειδοποίηση εκκένωσης ενόψει αεροπορικής επιδρομής κοντά σε δύο κτίρια στο νότιο προάστιο της Βηρυτού, ένα προπύργιο της Χεζμπολάχ γνωστό ως Dahiyeh.

Πηγή: ΝewsBomb.gr
Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κόσμος - Τελευταία Νέα