Αυξάνονται διαρκώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στην Κρήτη
Αυξάνονται διαρκώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στην Κρήτη

Αυξάνονται διαρκώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στην Κρήτη

Η καθημερινή ειδησεογραφία της Κρήτης αποκαλύπτει μια ανησυχητική αύξηση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, με τα θύματα να είναι κυρίως γυναίκες κάθε ηλικίας, αλλά και άνδρες, νέοι ή μικρά παιδιά.

Στο νησί, οι καταγραφές τέτοιων περιστατικών συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν, αν και πλέον δεν προκαλούν έκπληξη. Κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, οι επιθέσεις αυτές προήλθαν από ντόπιους και αλλοδαπούς, συμπεριλαμβανομένων τουριστών. Παρά την ελπίδα τους να αφήσουν πίσω τη βία της καθημερινότητας, υπήρξαν περιπτώσεις όπου υπάλληλοι ξενοδοχείων χρειάστηκε να ειδοποιήσουν την Αστυνομία, οδηγώντας σε συλλήψεις.

Εργαζόμενες, έφηβες, μετανάστριες, γυναίκες με αναπηρία και ηλικιωμένες καταγγέλλουν συχνά την κακοποίηση στην Κρήτη, ενώ μάλιστα λυπηρό είναι το γεγονός πως το νησί  ξεπερνά τον μέσο ευρωπαϊκό όρο στην κακοποίηση γυναικών.

Τα τελευταία χρόνια, η κατάσταση έχει αλλάξει, με άνδρες να αναφέρονται ολοένα και συχνότερα ως θύματα ενδοοικογενειακής βίας. Οι καταγγελίες έχουν αυξηθεί, με 902 περιστατικά να καταγράφονται το 2023, ενώ το 2024 αναμένεται να υπερβεί αυτόν τον αριθμό.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις