ΠΑΣΟΚ: Κερδισμένοι και χαμένοι από την τηλεμαχία των υποψήφιων προέδρων
ΠΑΣΟΚ: Κερδισμένοι και χαμένοι από την τηλεμαχία των υποψήφιων προέδρων

ΠΑΣΟΚ: Κερδισμένοι και χαμένοι από την τηλεμαχία των υποψήφιων προέδρων

Ολοκληρώθηκε μετά από τρεις ώρες το debate των υποψήφιων προέδρων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής εν όψει της εσωκομματικής μάχης της 6ης Οκτωβρίου.

Ζωηρός και με αιχμές ήταν ο διάλογος για την Οικονομία και την Ανάπτυξη, ενώ εξίσου αιχμηρός, με δυναμικές αντιπαραθέσεις, ήταν ο διάλογος για την εξωτερική πολιτική.

Τα θέματα της Οικονομίας και το σχέδιο που πρέπει να εκπονήσει για ισχυρή Ανάπτυξη ήταν ο πρώτος κύκλος της συζήτησης, ωστόσο, η συζήτηση επεκτάθηκε εμμέσως και σε ευρύτερα θέματα κοινωνικής πολιτικής.

Μεγάλη αντιπαράθεση υπήρξε μεταξύ του Νίκου Ανδρουλάκη και του Χάρη Δούκα όταν ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε προς τον Χάρη Δούκα πως το ΠΑΣΟΚ έχει εκσυγχρονιστεί και έχει κάνει ανοίγματα σε νεότερες γενιές.

Απευθυνόμενες προς τον Χάρη Δούκα, είπε «εσύ είσαι από τους ευνοημένους αυτού» με εκείνον να του απαντά πως και οι δύο «έτρεξαν» για να συμβεί αυτό.

Επίσης, του είπε πως πριν τος εκλογές ο Νίκος Ανδρουλάκης έλεγε πως η τρίτη θέση θα είναι αποτυχία και μετά τα αποτελέσματα είπε πως είναι επιτυχία. Έτσι, απευθυνόμενος στον Χάρη Δούκα είπε: «τελικά πότε έλεγες αλήθεια;».

Ο διάλογος ήταν εξ αρχής ζωηρός, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να έχει απ’ ευθείας συζήτηση και αντιπαράθεση με τον Παύλο Γερουλάνο για τα κόκκινα δάνεια, υποστηρίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ έχει στο πρόγραμμά του συγκεκριμένη πρόταση, ενώ στη παρατήρηση του κ. Γερουλάνου για θέσπιση δανειολόγειου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αναρωτήθηκε γιατί δεν συνέβαλε στη βελτίωση της θέσης του ΠΑΣΟΚ, για να απαντήσει ο Παύλος Γερουλάνος ότι δεν προκάλεσε ο Ανδρουλάκης ως πρόεδρος τέτοια εσωκομματική συζήτηση.

Παρενέβη η Άννα Διαμαντοπούλου υπογραμμίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης των μικρομεσαίων, και σε ερώτηση για τη φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών την χαρακτήρισε ισοπεδωτική και πως χρειάζεται εξορθολόγηση και σταθερή φορολογική πολιτική ώστε να αυξηθούν οι επενδύσεις και να ενισχυθεί η παραγωγή.

Μεγάλη αντιπαράθεση επικράτησε ανάμεσα και στην Άννα Διαμαντοπούλου και τον Παύλο Γερουλάνο λέγοντας προς εκείνη: «Λείπεις 12 χρόνια από τις μάχες και 12 χρόνια μετά έρχεσαι πίσω, έχοντας μιλήσει με τρόπο που έχει πονέσει πολλούς από εμάς. Πώς ελπίζεις μετά από αυτό ιστορικό να εμπνεύσεις εμάς για να μπορέσεις να εμπνεύσεις την υπόλοιπη Ελλάδα;».

Μικρό προβάδισμα Χάρη Δούκα έναντι του Νίκου Ανδρουλάκη
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Interview για το politics.gr σε περίπτωση εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ για εκλογή προέδρου οι ερωτηθέντες απαντούν Χάρης Δούκας το 28,9% απάντησαν ότι θα ψήφισαν Χάρη Δουκα, 28,1% τον Νίκο Ανδρουλάκη, 15,8% τον Παύλο Γερουλάνο, 15,1% την Άννα Διαμαντοπούλου, 5,5% τον Μιχάλη Κατρίνη, 4,1% τη Νάντια Γιαννακοπούλου, ενώ οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 2,5%.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις