Με τον Άδωνι Γεωργιάδη συναντήθηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης - Παρών στη συνάντηση και ο Αρχιεπίσκοπος Ευγένιος
Με τον Άδωνι Γεωργιάδη συναντήθηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης - Παρών στη συνάντηση και ο Αρχιεπίσκοπος Ευγένιος

Με τον Άδωνι Γεωργιάδη συναντήθηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης – Παρών στη συνάντηση και ο Αρχιεπίσκοπος Ευγένιος

Μετά από συνάντηση που είχε ο Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης με τον Υπουργό Υγείας , Άδωνι Γεωργιάδη, παρουσία του Σεβασμιώτατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ευγενίου, της Προέδρου της εταιρείας Alzheimer & Υγιούς Γήρανσης Ηρακλείου Κρήτης η "Αλληλεγγύη", Ιωάννας Κορτσιδάκη, και της Γενικής Γραμματέως του ΔΣ, Ευαγγελίας Σακελλαρίου, έκανε την ακόλουθη ανάρτηση στα social media:

Σήμερα πραγματοποιήσαμε συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας και αγαπητό φίλο, Άδωνις Γεωργιάδης – Adonis Georgiadis, παρουσία του Σεβασμιώτατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ευγενίου, της Προέδρου της εταιρείας Alzheimer & Υγιούς Γήρανσης Ηρακλείου Κρήτης η «Αλληλεγγύη», Ιωάννας Κορτσιδάκη, και της Γενικής Γραμματέως του ΔΣ, Ευαγγελίας Σακελλαρίου. Συζητήσαμε κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τον τομέα της υγείας στο Ηράκλειο και τη βελτίωση των υποδομών για την αντιμετώπιση της νόσου Alzheimer.
Η νόσος Alzheimer είναι μια μορφή άνοιας που επηρεάζει σημαντικά τους ασθενείς και τις οικογένειές τους. Οφείλουμε να σταθούμε δίπλα τους, προσφέροντας την κατάλληλη φροντίδα και στήριξη, τόσο μέσω της δημιουργίας ειδικών δομών, όσο και με την ενίσχυση της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας. Είναι χρέος μας να εξασφαλίσουμε ότι όλοι οι ασθενείς θα έχουν πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας.
▶️ Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε ένα τυπικό πρόβλημα που είχε προκύψει κατά τη διαδικασία παραχώρησης του κτηρίου για τη δημιουργία του Κέντρου Ημέρας για άτομα με νόσο Αλτσχάιμερ στο Ηράκλειο Κρήτης, το οποίο, όμως, αδίκως καθυστερούσε τις διαδικασίες ολοκλήρωσης του έργου.
▶️ Επιπλέον, ανακοινώθηκε η επιθυμία δημιουργίας της πρώτης Μονάδας Φροντίδας Ασθενών Αλτσχάιμερ Τελικού Σταδίου στο Ηράκλειο Κρήτης. Στο πλαίσιο αυτό, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Ευγένιος εξέφρασε την πρόθεσή του να παραχωρήσει κτήριο για τη δημιουργία της μονάδας. Το επόμενο βήμα θα είναι η ολοκλήρωση της μελέτης για το έργο αυτό και στη συνέχεια η παρουσίασή της στο Υπουργείο Υγείας.
🙏🏼 Ευχαριστώ τον καλό φίλο και Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, για τη θερμή υποδοχή στο γραφείο του και για την επιθυμία του να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες.

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις