Πότε αναμένεται να χιονίσει φέτος - Τι εκτιμούν δύο από τα μεγαλύτερα προγνωστικά μοντέλα
Πότε αναμένεται να χιονίσει φέτος - Τι εκτιμούν δύο από τα μεγαλύτερα προγνωστικά μοντέλα

Πότε αναμένεται να χιονίσει φέτος – Τι εκτιμούν δύο από τα μεγαλύτερα προγνωστικά μοντέλα

Και τα δύο μοντέλα συμφωνούν σε μια αδύναμη περίοδο χιονόπτωσης στην Ευρώπη, εκτός από τις βόρειες περιοχές και ορισμένα κεντρικά μέρη γύρω από τις Άλπεις.

Κρήτη: Ο καιρός για την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου

Περιμένουμε λιγότερα χιόνια Δεκέμβριο και Ιανουάριο. Σύμφωνα με το ECMWF και το UKMO δύο σημαντικά συστήματα εποχικών προβλέψεων.Η μέση πρόβλεψη για την Ευρώπη δείχνει χιονοπτώσεις κάτω του μέσου όρου.

Και τα δύο μοντέλα συμφωνούν σε μια αδύναμη περίοδο χιονόπτωσης στην Ευρώπη, εκτός από τις βόρειες περιοχές και ορισμένα κεντρικά μέρη γύρω από τις Άλπεις.

11

Το δεύτερο μοντέλο, το σύστημα πρόβλεψης μακράς εμβέλειας UKMO δίνει μία ακόμα ασθενή πρόγνωση χιονόπτωσης πανομοιότυπη με την ECMWF. Το μεγαλύτερο μέρος της ηπείρου προβλέπεται να έχει λιγότερες χιονοπτώσεις από το κανονικό, εκτός από ορισμένα βόρεια τμήματα.

22

Η πρόβλεψη χιονόπτωσης Δεκεμβρίου δεν δείχνει σημαντική βελτίωση εκτός από τα συνηθισμένα υψηλότερα υψόμετρα των βόρειων τμημάτων και μια μικρή περιοχή στις νότιες Άλπεις και πάνω από τα νοτιοανατολικά.

Δεν προβλέπεται σημαντική αλλαγή για τον Ιανουάριο σε ολόκληρη την ήπειρο. Όπως δείχνει η πρόβλεψη, η πιθανότητα χιονοπτώσεων αυξάνεται προς τα βορειοανατολικά και σε ορισμένες περιοχές στα κεντρικά τμήματα.

 

 

newsbomb.gr

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Καιρός - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις