Τραγωδία στο φαράγγι Σαμαριάς: Νεκρή γυναίκα από πτώση βράχου - Έχουν εγκλωβιστεί δεκάδες επισκέπτες!
Τραγωδία στο φαράγγι Σαμαριάς: Νεκρή γυναίκα από πτώση βράχου - Έχουν εγκλωβιστεί δεκάδες επισκέπτες!

Τραγωδία στο φαράγγι Σαμαριάς: Νεκρή γυναίκα από πτώση βράχου – Έχουν εγκλωβιστεί δεκάδες επισκέπτες!

Τραγωδία σήμερα στο φαράγγι της Σαμαριάς! Μια γυναίκα πεζοπόρος, επισκέπτρια του φαραγγιού Σαμαριάς έπεσε νεκρή από πτώση βράχου, αποτέλεσμα της ισχυρής νεροποντής που έπεσε στα Χανιά, και ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι. Η γυναίκα πέθανε από αιμορραγία, αφού όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο βράχος της έκοψε την μηριαία αρτηρία. Πρόκειται για μια γυναίκα τουρίστρια 35 ετών από την Ουκρανία.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες του Flashnews.gr, ελικόπτερο της ΠΥ θα μεταφέρει τη νεκρή τουρίστρια από την Αγία Ρουμέλη στο νοσοκομείο Χανίων όπου θα γίνει και η ιατροδικαστική εξέταση της σορού.

Το θανατηφόρο συμβάν έγινε προς την έξοδο του φαραγγιού Σαμαριάς, περίπου ένα χιλιόμετρο από την έξοδο προς Αγία Ρουμέλη, με έναν βράχο να πέφτει πάνω στην άτυχη 35χρονη..

Οι πληροφορίες του Flashnews.gr ανέφεραν ότι υπήρξαν δεκάδες άλλοι πεζοπόροι εγκλωβισμένοι καθώς οι βραχοπτώσεις ήταν συνεχείς και οι βράχοι είχαν αποκλείσει διόδους πρόσβασης! Η τελευταία ενημέρωση του Flashnews.gr αναφέρει ότι πλέον, οι καιρικές συνθήκες βρίσκονται σε ύφεση.

Μεγάλες δυνάμεις της πυροσβεστικής από Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο έχουν σπεύσει στο σημείο για τη διάσωση των εγκλωβισμένων. Πιο συγκεκριμένα στο σημείο έχουν σπεύσει και δυνάμεις της ΕΜΑΚ, της ΕΜΟΔΕ, της ΠΥ Χανίων και της ΠΥ Βρυσών. Επίσης στο σημείο βρίσκεται και γιατρός.

Οι πληροφορίες του Flashnews.gr αναφέρουν ότι το συντονιστικό της πυροσβεστικής αρχικά συγκέντρωσε τους εγκλωβισμένους πεζοπόρους σε συγκεκριμένο σημείο (κοντά στην έξοδο του φαραγγιού) ώστε να μην κινδυνεύσουν μέχρι να οδηγηθούν με ασφάλεια προς την έξοδο. Εν συνεχεία όλοι (περίπου 300) με ασφάλεια προς την έξοδο της Αγίας Ρουμέλης.

Παρόλου αυτά, 10 άτομα (που είχαν μείνει πίσω) θα παραμείνουν για λόγους ασφαλείας, στο φυλάκιο (δασαρχείο) εντός του οικισμού του φαραγγιού Σαμαριάς και θα αναχωρήσουν αύριο.

“Κλείνει το φαράγγι Σαμαριάς”

Ακολούθησε ανακοίνωση του ΟΦΥΠΕΚΑ διαχειριστή του φαραγγιού Σαμαριάς:

Σήμερα, Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, στο Φαράγγι της Σαμαριάς, σημειώθηκαν κατολισθήσεις, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό μίας επισκέπτριας. Από το σύνολο των 1.074 επισκεπτών δεν καταγράφηκαν άλλοι σοβαροί τραυματισμοί.

Μέχρι και τις 16:55 εξήλθε το σύνολο των επισκεπτών, εκτός δύο ατόμων, που συνοδεύονται εποπτευόμενα προς την έξοδο Ξυλόσκαλο, ενώ 10 άτομα φιλοξενούνται, προσωρινά, στο χωριό της Σαμαριάς.Ομάδες από την Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ.) και της Πυροσβεστικής επιχειρούν στην περιοχή.

Το φαράγγι θα παραμείνει κλειστό για προληπτικούς λόγους, έως ότου πραγματοποιηθεί αυτοψία από εμπειρογνώμονες της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) και από ομάδα γεωλόγων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις