Με τηλεκπαίδευση ξεκίνησε η χρονιά για μαθητές σε σχολείο της Κρήτης!
Με τηλεκπαίδευση ξεκίνησε η χρονιά για μαθητές σε σχολείο της Κρήτης!

Με τηλεκπαίδευση ξεκίνησε η χρονιά για μαθητές σε σχολείο της Κρήτης!

Με τηλεκπαίδευση αρχίζει η νέα σχολική χρονιά στο γυμνάσιο Περάματος στο Μυλοπόταμο, καθώς τα μαθήματα ξεκινούν μέσω Webex με τα παιδιά να παραμένουν στα σπίτια τους.

Η κατάσταση έχει προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις στην εκπαιδευτική κοινότητα, με πολλούς να καταγγέλλουν την εφαρμογή μιας πολιτικής που δημιουργεί προβλήματα και αναρωτιούνται για την παράβλεψη των στατικών θεμάτων του σχολείου από τους μηχανικούς.

Η καθυστέρηση στις εργασίες αποκατάστασης των δύο κτιρίων του γυμνασίου, λόγω σοβαρών ζητημάτων στατικότητας που δεν είχαν αρχικά εντοπιστεί, έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος έχει ζητήσει την κατανόηση της κοινότητας, επισημαίνοντας ότι η ασφάλεια των μαθητών είναι η βασική προτεραιότητα.

Για την αποφυγή συνωστισμού, προβλέπεται η διχοτόμηση των αιθουσών και η αξιοποίηση της βιβλιοθήκης του Λυκείου. Ωστόσο, οι εκπαιδευτικοί προτείνουν τη χρήση κοντέινερ για τη στέγαση των μαθητών, ενώ ο δήμος επικαλείται την ασφάλεια ως τον κύριο παράγοντα για την αναβολή των εργασιών στο δεύτερο κτίριο, το οποίο θα παραμείνει κλειστό μέχρι το επόμενο καλοκαίρι.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις