Καιρός - Κρήτη: Επιτέλους Χειμώνας - Το σκηνικό του καιρού αύριο
Καιρός - Κρήτη: Επιτέλους Χειμώνας - Το σκηνικό του καιρού αύριο

Καιρός – Κρήτη: Επιτέλους Χειμώνας – Το σκηνικό του καιρού αύριο

Άνεμοι, βροχές και χιονοπτώσεις στις ορεινές περιοχές, θα είναι τα καιρικά φαινόμενα που θα κυριαρχήσουν και τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κενρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, το οποίο προειδοποιεί και για τους ανέμους που θα επικρατήσουν στα πελάγη.

Συγκεκριμένα, για την Κρήτη την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021 προβλεπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 και πρόσκαιρα το πρωί τα 7 Μποφόρ. Μικρή εξασθένηση θα έχουμε το απόγευμα από τα δυτικά τμήματα του νησιού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Οδηγίες στους ιδιοκτήτες σκαφών

Καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων μικρών σκαφών, ερασιτεχνικών αλιευτικών σκαφών, σκαφών αναψυχής και ναυταθλητικών ομίλων στην περιοχή μας να αποφύγουν τη δραστηριοποίηση τους κατά τον χρόνο ισχύος του δελτίου και  να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας των σκαφών τους.

Τέλος  γνωρίζεται ότι το κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Καιρός - Τελευταία Νέα