Ξεκινά σήμερα η διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ σε δήμους του Ηρακλείου
Ξεκινά σήμερα η διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ σε δήμους του Ηρακλείου

Ξεκινά σήμερα η διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ σε δήμους του Ηρακλείου

Στους Δήμους Φαιστού, Μινώα Πεδιάδος, Χερσονήσου και Γόρτυνας

Ο Δήμος Φαιστού ενημερώνει τους δικαιούχους του ΚΕΑ – ΤΕΒΑ ότι σήμερα Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου και ώρα 10:00 – 15:00 θα πραγματοποιηθεί η διανομή προϊόντων στο Πολύκεντρο Μοιρών Δήμου Φαιστού (Ισόγειο Δημαρχείου).

Θα δοθούν είδη Παντοπωλείου και Κρεοπωλείου, όπως και Βρεφικές Τροφές.

Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν με γραπτό μήνυμα για την ακριβή ώρα προσέλευσης τους η οποία θα πρέπει να τηρηθεί ευλαβικά για την αποφυγή συνωστισμού. Θα δοθούν νούμερα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να φέρουν μαζί τους το ΑΜΚΑ τους ή το βιβλιάριο υγείας τους για την επιβεβαίωση του ΑΜΚΑ τους. Αν ο δικαιούχος δεν δύναται να προσέλθει αυτοπροσώπως στο σημείο διανομής, τα προϊόντα μπορούν να παραλαμβάνονται από τρίτο πρόσωπο που φέρει εξουσιοδότηση με βεβαίωση γνησίου υπογραφής. Επίσης θα πρέπει να φέρουν μαζί τους μάσκα και γάντια.

Πληροφορίες :

  • Βοήθεια στο Σπίτι Μοιρών: 28920 – 22905
  • Βοήθεια στο Σπίτι Ζαρού: 28940 – 31861
  • Βοήθεια στο Σπίτι Τυμπακίου: 28920 – 52816

Διανομή ειδών παντοπωλείου στους δικαιούχους πολίτες ΤΕΒΑ στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας

Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας ενημερώνει τους δικαιούχους του Προγράμματος ΤΕΒΑ ότι στο πλαίσιο της υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής Βοήθειας και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ / FEAD) θα προβεί στη διανομή ειδών παντοπωλείου, κρεοπωλείου και παιδικών τροφών.

Η διανομή θα πραγματοποιηθεί σήμερα και αύριο και ώρα 09:00 π.μ – 14:00 μ.μ στο Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου.

Την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η αναδιανομή των αδιάθετων προϊόντων.

Εάν η παραλαβή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί από τον ωφελούμενο ή μέλος της οικογένειας του, τα προϊόντα θα μπορεί να τα παραλάβει τρίτο πρόσωπο, προσκομίζοντας εξουσιοδότηση με το γνήσιο της υπογραφής του ωφελούμενου και το ΑΜΚΑ.

Με στόχο τη μέγιστη δυνατή προστασία των κατοίκων του, ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας θα εφαρμόσει μέτρα πρόληψης ενάντια στην εξάπλωση του κορωνοϊού SARS–CoV-2 και η διανομή θα εναρμονιστεί σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Οι δικαιούχοι είναι απαραίτητο να προσέρχονται λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και το δικό τους στυλό για υπογραφή. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Κοινότητας στο τηλέφωνο : 28910 41193 Προγράμματος Επισιτιστικής και

Και στο Δήμο Χερσονήσου 

Στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2018-2019 – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ MIS 5029840, η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Κρήτης θα πραγματοποιήσει διανομή σε είδη παντοπωλείου (φέτα, γραβιέρα, ζάχαρη, ζυμαρικά, παξιμάδια, πελτές ντομάτας, ρύζι, φασόλια), είδη κρεοπωλείου (βόειο κρέας, χοιρινό, αρνί) αλλά και σε βρεφικές τροφές (γάλα σκόνη βρεφικής ηλικίας, κρέμα δημητριακών, κρέμα ρυζάλευρο) από τις αποκεντρωμένες προμήθειες του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής Βοήθειας και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ), που θα διατεθούν μέσω των φορέων που συμμετέχουν στην Κοινωνική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης σε δικαιούχους πολίτες και οικογένειες του ΤΕΒΑ.

Ο Δήμος Χερσονήσου -ως συμπράττων φορέας- θα πραγματοποιήσει την διανομή στους δικαιούχους του ΕΕΕ(πρώην ΚΕΑ)-ΤΕΒΑ, με την λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, σημερα και αύριο και ώρες 10.00-14.00 στις Παιδικές Κατασκηνώσεις στην περιοχή Κοκκίνι Χάνι (ως σημείο διανομής).

Η παράδοση των προϊόντων στον ωφελούμενο του ΤΕΒΑ γίνεται με χρήση του ΑΜΚΑ και φυσική υπογραφή με δικό του στυλό. Αν ο ωφελούμενος δεν δύναται να προσέλθει αυτοπροσώπως στο σημείο διανομής, τα προϊόντα μπορούν να παραλαμβάνονται από τρίτο πρόσωπο που φέρει εξουσιοδότηση με βεβαίωση γνησίου υπογραφής ή δε φέρει βεβαίωση γνησίου υπογραφής αλλά συνοδεύεται από φωτοαντίγραφο του Δελτίου Ταυτότητας του εξουσιοδοτούντος ωφελούμενου ή άλλου επισήμου εγγράφου από το οποίο προκύπτουν ο ΑΜΚΑ ή ο ΑΦΜ του.

Στους ωφελούμενους που για αντικειμενικούς λόγους (π.χ. λόγοι υγείας, ηλικίας, αναπηρίας κλπ) δεν δύνανται να μεταβούν στο σημείο διανομής, τα προϊόντα τους παραδίδονται κατ’ οίκον. Και στις δύο ανωτέρω περιπτώσεις θα σηματοδοτείται και ψηφιακά η ολοκλήρωση της διανομής στο πεδίο της υπογραφής του παραλαβόντα.

Ο ωφελούμενος έχει δικαίωμα λήψης της σακούλας για όσο χρονικό διάστημα πραγματοποιείται η διανομή. Όταν η διανομή περατωθεί, ο ωφελούμενος δεν έχει δικαίωμα λήψης των προϊόντων της διανομής. Τέλος, τυχόν ποσότητες που δεν παραληφθούν από τους ωφελουμένους θα επαναδιανεμηθούν σε άλλους ωφελούμενους δικαιούχους.

Στο Δημαρχείο Γόρτυνας η διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ 

Ο Δήμος Γόρτυνας ενημερώνει τους ωφελούμενους ότι σήμερα και αύριο και ώρες 09:30 – 14:30, θα διενεργηθεί διανομή προϊόντων στο πλαίσιο του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ), στο Δημαρχείο Γόρτυνας, στους Αγίους Δέκα.

Συγκεκριμένα, θα διανεμηθούν είδη παντοπωλείου και κρεοπωλείου, καθώς και βρεφικές τροφές.

Για την παραλαβή των προϊόντων, οι δικαιούχοι απαιτείται να έχουν μαζί τους επίσημο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο ΑΜΚΑ τους. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ωφελούμενων, μία ώρα πριν την διανομή, θα δίνονται αριθμοί προτεραιότητας.

Σε περίπτωση που ο ωφελούμενος δεν μπορεί να προσέλθει αυτοπροσώπως στο σημείο διανομής, αλλά και προκειμένου να περιοριστεί ο συνωστισμός και να αποφευχθεί η μετακίνηση ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, τα προϊόντα μπορεί να παραλαμβάνει τρίτο πρόσωπο, κατόπιν εξουσιοδότησης.

Η εξουσιοδότηση θα φέρει βεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής ή θα συνοδεύεται από φωτοαντίγραφο του δελτίου ταυτότητας του ωφελούμενου ή άλλου επίσημου εγγράφου, από το οποίο να προκύπτουν ο ΑΜΚΑ ή ο ΑΦΜ του ωφελούμενου.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις