Βασίλης Καρράς: Η σορός του έφθασε στο Κοκκινοχώρι Καβάλας για το τελευταίο «αντίο»
Με χειροκροτήματα, δάκρυα, λουλούδια και με επιφωνήματα υποδέχθηκαν οι κάτοικοι του Κοκκινοχωρίου Καβάλας τη σορό του δημοφιλούς τραγουδιστή Βασίλη Καρρά.
Στη γενέτειρά του, στο Κοκκινοχώρι Καβάλας, στον ιερό ναό του Αγίου Νεκταρίου, τελείται αυτή την ώρα η τελευταία πράξη του δράματος με τον θάνατο του Βασίλη Καρρά.
Σε εξέλιξη είναι Τρισάγιο και θα ακολουθήσει η ταφή του.
Ο ίδιος είχε εκφράσει την επιθυμία του να ταφεί στο χωριό του, ενημερώνοντας μάλιστα τον πρόεδρο και φίλο του, Χρήστο Διαμαντίδη, να ετοιμάσει τον δρόμο προς το νεκροταφείο, όταν ένιωθε πως ήταν έτοιμος να φύγει.
Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, υπό τους ήχους της ορχήστρας του και τα χειροκροτήματα εκατοντάδων αγαπημένων του προσώπων, η σορός του Βασίλη Καρρά «έφυγε» από τη Θεσσαλονίκη για το Κοκκινοχώρι Καβάλας.
Επιθυμία της οικογενείας του είναι αντί στεφάνων να στηριχθεί ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».
Καθ’ όλη την τελετή θα συνοδεύσει η φιλαρμονική ορχήστρα «ΑΠΟΛΛΩΝ» Ροδολίβους με μαέστρο τον Ευάγγελο Ανδρίκο.
Τιμής Ένεκεν, την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου προς τιμήν του Βασίλη Καρρά θα διευθύνει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής – Μαέστρος της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος, Ευάγγελος Αραμπατζής.
Πραγματικότητα θα γίνει η μεγάλη συναυλία που ήθελε ο «άρχοντας» του λαϊκού τραγουδιού, Βασίλης Καρράς, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο καλλιτεχνικός Διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος, Ευάγγελος Αραμπατζής και φίλος του μεγάλου ερμηνευτή.
Ειδικότερα, ο Ευάγγελος Αραμπατζής, που εκφώνησε τον επικήδειο λόγο του Βασίλη Καρρά, είπε πως η τελευταία του επιθυμία για μια μεγάλη συναυλία με 3.000 μουσικούς, θα γίνει πραγματικότητα.
Χθες, Τρίτη, με δάκρυα στα μάτια, συγκίνηση και σιγοτραγουδώντας στίχους από τραγούδια που ερμήνευσε με τον δικό του μοναδικό τρόπο, οι Θεσσαλονικείς, οι βορειοελλαδίτες και όχι μόνον, είπαν το τελευταίο «αντίο» στον σπουδαίο Βασίλη Καρρά, η σορός του οποίου τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα από το πρωί της Τρίτης έως και αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας.
Η οικογένειά του ήταν συντετριμμένη. Φίλοι, συνεργάτες, καλλιτέχνες, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, πολιτικοί και απλοί πολίτες ήταν εκεί, στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας, στη Θεσσαλονίκη, για να αποχαιρετίσουν τον μεγάλο λαϊκό τραγουδιστή.
Οι μουσικοί του ήταν εκεί και τον συνόδεψαν στην έξοδό του από την εκκλησία με το «Νύχτα ξελογιάστρα» και το «Πού πας». Με δάκρυα στα μάτια, ο μαέστρος του και συνάδελφοί του που αποτελούσαν την ορχήστρα του, έπαιζαν μαζί του για τελευταία φορά.
Τιμώντας την ποντιακή του καταγωγή, έπαιξαν το «Έλα να ‘λέγω σε την ιστορία» και το «Αϊτέντς επαραπέτανεν». Η γυναίκα του, Χριστίνα, υποβασταζόμενη, φώναζε «Βασίλη ξύπνα», ενώ η κόρη του, Ειρήνη, κρατούσε με τα δύο της χέρια το φέρετρο.
newsbomb.gr