«Γλίτωσα από τον θάνατο για πέντε λεπτά» - Συγκλονίζει μαρτυρία Ελληνίδας φοιτήτριας για το μακελειό στην Πράγα
«Γλίτωσα από τον θάνατο για πέντε λεπτά» - Συγκλονίζει μαρτυρία Ελληνίδας φοιτήτριας για το μακελειό στην Πράγα

«Γλίτωσα από τον θάνατο για πέντε λεπτά» – Συγκλονίζει μαρτυρία Ελληνίδας φοιτήτριας για το μακελειό στην Πράγα

Συγκλονίζει το μακελειό που σημειώθηκε στην Πράγα, όταν ένας 24χρονος φοιτητής σκότωσε 14 ανθρώπους στο περίβλεπτο Πανεπιστήμιο του Καρόλου της Πράγας και λίγο μετά βρέθηκε νεκρός στον ίδιο χώρο, ανακοίνωσαν οι αρχές, που έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να επρόκειτο για μια επίθεση «διεθνούς τρομοκρατίας».

Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου από το μακελειό στην Πράγα δείχνουν την απόλυτη φρίκη, με κόσμο να τρέχει και να κρύβεται πανικόβλητος, για να γλιτώσει από τις σφαίρες του δράστη, ο οποίος μετά τα όσα έκανε, αυτοκτόνησε.

Το πρωί της Παρασκευής μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA δύο Έλληνες φοιτητές, η Κέλλυ και ο Αντώνης, οι οποίοι βρίσκονται για διακοπές αυτές τις μέρες στην Πράγα, μετέφεραν το κλίμα του απόλυτου τρόμου που επικράτησε και επικρατεί στην πρωτεύουσα της Τσεχία.

Η Κέλλυ ανέφερε πως μόλις πέντε λεπτά πριν βρισκόταν στην Πλατεία Γιαν Πλάχαν, που είναι το Πανεπιστήμιο. Οι φοιτητές πηδούσαν από το παράθυρο και προσπαθούσαν να μπουν στον κάτω όροφο, την ώρα που εκτυλισσόταν το μακελειό στην Πράγα. Σε άλλο ντοκουμέντο που σοκάρει, φοιτητές είχαν βγει στο περβάζι της οροφής για να αποφύγουν τις σφαίρες του 24χρονου.

Σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών ΜΜΕ, μια κοπέλα δεν κατάφερε να κρατήσει την ισορροπία της στο περβάζι και έπεσε στο κενό, βρίσκοντας ακαριαίο θάνατο. Ο 24χρονος μακελάρης, φοιτητής του πανεπιστημίου, όταν είδε την αστυνομία να πλησιάζει, γύρισε το όπλο προς το μέρος του και αυτοκτόνησε.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση των Αρχών, πάνω από 30 είναι οι τραυματίες, εκ των οποίων οι 9 σε σοβαρή κατάσταση. Ο πρώτος συναγερμός στις Αρχές σήμανε γύρω στις 16:43 της Πέμπτης (21.12.2023) ενώ οι έρευνες συνεχίζονταν στο σημείο μέχρι νωρίς το βράδυ.

 

 

newsbomb.gr

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κόσμος - Τελευταία Νέα