Περισσότεροι από 100 οι μαθητές με κορονοϊό στην Κρήτη
Περισσότεροι από 100 οι μαθητές με κορονοϊό στην Κρήτη

Περισσότεροι από 100 οι μαθητές με κορονοϊό στην Κρήτη

Ξεπερνούν τους 100 οι μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με κορονοϊό στην Κρήτη, σύμφωνα με τα τα στοιχεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης.

Συγκεκριμένα, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση έχουν καταγραφεί 71 κρούσματα κορονοϊού, 65 μαθητές και 6 εκπαιδευτικοί. Στο Ηράκλειο νοσούν 52 μαθητές και 5 εκπαιδευτικοί, στο Ρέθυμνο 3 μαθητές, στα Χανιά 8 μαθητές και στο Λασίθι 2 μαθητές και ένας εκπαιδευτικός.

Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση έχουν καταγραφεί 52 κρούσματα κορονοϊού, 46 σε μαθητές και 6 σε εκπαιδευτικούς. Στο Ηράκλειο νοσούν 36 μαθητές και 4 εκπαιδευτικοί, στο Λασίθι, ένας μαθητής, στα Χανιά 4 μαθητές και ένας εκπαιδευτικόε, ενώ στο Ρέθυμνο 5 μαθητές και ένας εκπαιδευτικός.

Κλειστά τμήματα σε σχολεία 

Κλειστό είναι σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΑΝΑΤΟΛΗΣ, για τις επόμενες 10 ημέρες το τμήμα Γ1 του Δημοτικού σχολείου Ελούντας λόγω της εμφάνισης κρουσμάτων κορωνοϊού στο 50%+1 των μαθητών.

Συγκεκριμένα, θετικά βρέθηκαν 10 από τα 15 παιδιά του τμήματος συν την δασκάλα τους, κάτι που οδήγησε την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Λασιθίου στη σχετική γνωμοδότηση για το κλείσιμο του τμήματος.

Όπως είπε στην «Α» η υπεύθυνη διαχείρισης covid της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου Μαρία Στρατάκη, σε καραντίνα τίθενται από χθες και για 10 ημέρες όλοι οι μαθητές του τμήματος και η δασκάλα τους ενώ τα μαθήματα θα γίνονται με τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης.

Επιπλεον, έκλεισε και η δ’ τάξη του δημοτικού σχολείου Στερνών στα Χανιά. Τα μαθήματα γίνονται με τηλεκπαίδευση.

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα